INVESTIȚIE – Producătorul de curele de transmisie Optibelt a finalizat construirea la Tăuții Măgherăuș a încă unei hale de producție, de 6.400 de metri pătrați

0
2307

DEZVOLTARE / EXTINDERE. Producătorul de curele de transmisie de înaltă performanță Optibelt Power Transmission, subsidiară a firmei germane Deutsche Keilriemen GmbH (care aparține grupului german Arntz Optibelt, fondat în 1872, cu sediul central în Höxter – în acest an împlinește 150 de ani de existență), a alocat în acest an circa 10 milioane de euro pentru dezvoltarea investiției din orașul maramureșean Tăuții Măgherăuș, finanțarea fiind alocată pentru achiziția a trei noi linii de producție a curelelor de transmisie, dar și pentru construirea unei hale de circa 6.400 de metri pătrați, acest ultim obiectiv fiind finalizat la 31 martie 2022.

 

Firma a investit și anul trecut o sumă considerabilă pentru dotarea tehnologică, dezvoltarea unei noi linii de producţie și extinderea cu un depozit de 300 mp alocat depozitării materiilor prime. La finalul anului trecut, Optibelt Power Transmission a înregistrat o cifră de afaceri-record în istoria economică a firmei, cu 53% mai mare decât în anul 2020, respectiv 62,7 milioane de euro, ca urmare a creșterii semnificative a produselor pe piața de profil, iar în acest an este prognozată o cifră de afaceri de 70,4 milioane de euro, a precizat, pentru 2mnews, Attila Gittinger, directorul tehnic al companiei Optibelt Power Transmission.

 

Criza (n.red., generată de pandemia de COVID-19, iar apoi de războiul din Ucraina) nu ne-a afectat în mod direct, pentru că produsele companiei Optibelt Power Transmission sunt destinate unei arii extinse de beneficiari și de industrii, de la domeniul agricol până la cel al producătorilor de aparate de uz casnic. În totalitate, producția firmei din Tăuții Măgherăuș este destinată pieței externe, fiind livrate firmelor care în cadrul holdingului sunt specializate pe vânzări, ulterior parte din aceste produse fiind contractate în țară, a declarat Gittinger.

Fabrica de curele pentru autovehicule şi aparate electrocasnice din Tăuții Măgherăuș a intrat în producție în anul 2009, în urma unei investiții de circa 10 milioane de euro, și în 12 ani a ajuns de la 44 de angajați la peste 600 de angajați, vizând ca în acest an să atingă pragul de 675 de angajați. Deocamdată, compania nu a apelat la angajări din sursă externă, cea mai mare parte a angajaților fiind atrași de pe piața din Maramureș. Firma este administrată în numele grupului german de Konrad Ummen, Reinhold Muhlbeyer și Kala Csaba Bela.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here