INVESTIȚIE – Producătorul de aparate electrotehnice Eaton Electro Producţie din Fărcașa instalează în fabricile din Maramureș două centrale fotovoltaice

0
2015

ENERGIE VERDE. Producătorul de aparate electrotehnice şi confecţii metalice Eaton Electro Producţie, firma din Maramureș care a realizat cel mai mare profit net din 2020 și a doua cifră de afaceri, își instalează în fabricile din localitățile maramureșene Bușag (Tăuții Măgherăuș) și Sârbi (Fărcașa) două centrale fotovoltaice cu capacitatea totală de circa 850 kWp. Eaton Electro Producție SRL – fosta Moeller Electric (până în ianuarie 2010) -, firmă înregistrată în satul Sârbi (com. Fărcașa), are peste 2.100 de angajați și este subsidiara holdingului Eaton, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de echipamente electrice de joasă tensiune și de soluții de automatizare.

 

Sistemele fotovoltaice vor fi instalate de Enel X România (parte a diviziei de servicii energetice avansate a Grupului Enel), pe acoperișul și pe terenul fabricilor Eaton din respectivele localități, iar centrala fotovoltaică din Bușag este printre primele din România care respectă criteriile FM Global.

 

Cele două sisteme fotovoltaice integrează peste 1.800 de panouri fotovoltaice de înaltă eficiență și cu rezistență crescută la foc (clasă B). Pentru sistemul din Sârbi, Enel X România instalează printre cele mai mari panouri existente pe piața din Romania, de 650 Wp/modul.

 

Centralele fotovoltaice montate la fabricile maramureșene ale Eaton Electro Producţie vor asigura o producție anuală de energie electrică de aproximativ 885 MWh, contribuind la reducerea cu peste 200 de tone pe an a emisiilor de dioxid de carbon. Aceasta este una dintre soluții verzi (ecologice) prin care firmele pot să își asigure într-un mod sustenabil electricitatea necesară afacerii, reducându-și costurile cu energia, atât de crescute în această perioadă.

 

Soluțiile personalizate implementate în cadrul parteneriatului cu Eaton respectă cele mai ridicate standarde de performanță și fiabilitate și ajută compania să își eficientizeze consumul de energie electrică, oferindu-i o protecție în fața lichidității scăzute din piața de energie și a volatilității prețurilor. Totodată, sistemele fotovoltaice asigură producția de energie curată, contribuind la obiectivele de mediu la nivel local și internațional, a declarat Laurențiu Brumaru, Head of Sales & Marketing e-Industries al Enel X România.

 

Echipamentele și tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului de la Eaton provin de la furnizori importanți pentru piața mondială de sisteme fotovoltaice.

 

În conformitate cu politica UE de a reduce nivelul emisiilor de carbon cu 50% până în anul 2030, fabrica noastră a dezvoltat un proiect de implementare panouri fotovoltaice pe acoperișul halelor de producție. Pentru Eaton este primul proiect de acest gen din EMEA (n.red., Grupul Electric Eaton), ceea ce dă o și mai mare importanță acestuia. Prin implementarea lui, se vor reduce emisiile de CO2 cu peste 165 de tone anual și se va realiza o economie de energie electrică de 2.884 MWH. Totodată proiectul respectă toate cerințele asiguratorului companiei, AXA XL, astfel că așteptăm cu nerăbdare finalizarea lui pentru a beneficia de avantajele acestuia, a precizat Daniel Șimo, directorul fabricii Eaton din Bușag.

 

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here