INVESTIȚIE – Licitație de 9 milioane de lei pentru racordarea unui cartier din orașul Borșa la rețeaua de canalizare

0
356

BORȘA – CANALIZARE. Administrația publică din orașul maramureșean Borșa a introdus în licitație un contract estimat la peste 9 milioane de lei (exact: 9.177.810,92 lei, sumă care include TVA), care vizează introducerea rețelelor de canalizare și racordurile aferente în cartierul Repedea. Finanțarea va fi asigurată în cea mai mare parte prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” (fapt pentru care contractul este supus clauzei suspensive, până la alocarea efectivă a banilor).

 

Contractul, pentru care se așteaptă oferte până la 16 mai 2023, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 60%, garanția lucrării de 15%, durata de execuție de 15%, iar experiența managerului de proiect de 10%) și trebuie finalizat în 13 luni de la semnarea ordiului de începere a lucrărilor.

 

Aceasta este doar prima fază a proiectului de racordare a cartierului Repedea la sistemul de canalizare al orașului (fiind prevăzute 4,6 kilometri de canalizare – pe 9 străzi: Repezii, Crângului, Frăsinel, Stânilor, Puzdrele, Măgura, Valea Tisei, Brusturi și Pârâul Morii – și 592 de racorduri), acest proiect prevăzând, conform Studiului de Fezabilitate, introducerea utilității pe 11 străzi (în plu de cele 9 enumerate mai sus se adaugă străzile Soarelui și Obraței), investiția totală prevăzând circa 8 kilometri de canalizare nouă (și racordurile acesteia la rețeaua existentă) și fiind estimată la 21 de milioane de lei (sumă care include TVA). În zona care va fi conectată la rețeaua de canalizare locuiesc circa 1.500 de persoane.

 

Noua rețea de canalizare, proiectată cu o durată minimă de viață de 50 de ani, va fi numai gravitațională și va fi proiectată în sistem divizor, pentru a prelua exclusiv apele uzate menajere (nu și cele pluviale). Traseele stabilite presupun o subtraversare (a Văii Repezi, care se va executa prin foraj dirijat) și o supratraversare pe o lungime de circa 24 de metri (a Văii Repezi, pe strada Valea Tisei).

 

* Foto (strada Repezii – Borșa): @Karizu Arkod

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here