INVESTIȚIE – Kaufland pregătește demararea construcției celui de-al patrulea hipermaket din Baia Mare: a fost eliberată autorizația de demolare a clădirilor de pe strada Vasile Lucaciu

1
8239

KAUFLAND 4 BAIA MARE. Subsidiara din România a firmei cipriote AGI RRE Participations 1 Limited, administrată de grecii Dionysios Karatsis și George Theocharous și care face parte din care face parte din portofoliul băncii elene Alpha Bank, proprietara terenului și construcțiilor în locul cărora se va edifica al patrulea hipermarket Kaufland din Baia Mare, a obținut certificatul de construire care dă drept la demolarea celor 5 clădiri de pe strada Vasile Lucaciu nr. 163 și organizarea de șantier. Lucrarea (de demolare și organizare de șantier) este estimată la aproape 1,5 milioane de lei.

 

Terenul este situat la ieșirea din Baia Mare spre Tăuții de Sus/Baia Sprie (vis-a-vis de fosta platformă industrială IMUM/IMUAS, pe care în perioada recentă au fost un lung șir de magazine de mobilier – Cressent, Ambient, Naturlich, Lem’s, Q10).

 

Firma greacă, înregistrată la Nicosia (Cipru), a devenit scriptic proprietarul terenului respectiv la sfârșitul anului 2012, cumpărând de la retailerul Ambient, care era dator la Alpha Bank, mai multe terenuri pe care erau edificate magazine de bricolaj. Printre acestea a fost și proprietatea din Baia Mare, de pe strada Vasile Lucaciu nr. 163, care totalizează o suprafață de circa 20.000 mp – condițiile achiziției, prevedeau ca Ambient să mai poată funcționa în magazinele vândute încă 5 ani, iar firma Ambient a intrat în faliment în martie 2021.

 

Kaufland România SCS (firma prin care retailerul german gestionează afacerea din România) a obținut încă din 5 august certificatul de urbanism pentru construirea pe strada Vasile Lucaciu nr. 163 a celui de-al patrulea hipermarket din municipiul Baia Mare. Modificările Planului Urbanistic Zonal, aprobate la finalul lunii iulie 2022, prevăd edificarea pe strada Vasile Lucaciu a noului hipermarket Kaufland și a construcțiilor anexe (care prevăd clasicul container fast-food cu terasă), plus amenajări exterioare ale incintei, a acceselor rutiere și pietonale și a totemului publicitar și, evident, racordurile la drumurile publice existente.

 

În acest an, pe 10 august 2022, Kaufland a inaugurat cel de-al treilea hipermaket pe care îl deține în Baia Mare, cel situat pe Bd. București nr. 100.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. …Da pe Str. MIHAI EMINESCU la fosta ,, APSA , cînd se face o ordine și o priveliște frumoasã ??? cã e prãpãd ce e acolo !!! de ce nu se face un lanț de super marketuri și acolo ? stã acolo în paraginã de ani de zile zona aia ! și e o platformã imensã !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here