INVESTIȚIE – Incubator și pătuțuri de ultimă generație pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Județean

0
418

DOTARE. Un incubator modern și pătuțuri de ultimă generație vor intra în dotarea Secției de Neonatologie a Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Investiția a fost posibilă prin Programul “BabyCare”, care a adunat din donații peste 50.000 de lei destinați îngrijirii prematurilor, cea mai mare parte din bani (36.342,19 lei) fiind donați de Farmacia Nordpharm. Spitalul din Baia Mare va completa această sumă pentru a asigura achiziționarea incubatorului și pătuțurilor.

 

Proiectul BabyCare – ”Din dragoste pentru copii – de la vis la realitate” a fost lansat, în 1 iunie, de către Secția de Neonatologie a Spitalului Județean și s-a concretizat în 17 noiembrie printr-un eveniment caritabil (“Gala Il Padrino”) organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Prematurului.

 

“Noi, cei care am fost implicați în acest proiect dorim să le oferim șansa la o viață fără griji. Terapia Intensivă Neonatală este locul unde începe visul – visul părinților care speră să aibă un copil sănătos, vis care, din nefericire, pentru unii se destramă”, a declarat inițiatoarea proiectului – medic primar Marga Pîrvănoiu, șeful Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

 

Maternitatea Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare, deși este cotată la rang 2, are un compartiment de Terapie Intensivă Neonatală (TINN), fiind sub tutela Maternității Regionale Cluj-Napoca. În ultimii ani, spitalul a avut în grijă prematuri cu o greutate începând de la 700 g și nou-născuți la termen cu diferite afecțiuni, care au necesitat terapie intensivă neonatală. În fiecare an, în maternitatea din Baia Mare sunt îngrijiți aproximativ 2.500 de nou-născuți, dintre care, raportat la nivelul anului 2016, 150 de prematuri și 126 de copii care au fost nevoiți să treacă prin TINN, a comunicat instituția spitalicească din Maramureș.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here