INVESTIȚIE ÎN SĂNĂTATE – Ambulatoriul integrat al SJU Baia Mare va intra într-un amplu proces de modernizare

0
137

FINANȚARE NERAMBURSABILĂ. Clădirea Ambulatoriului Integrat din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Dr. Constantin Opriș” din municipiul Baia Mare va intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, banii necesari, circa 16,7 milioane de lei, fiind asiguraţi din fonduri europene nerambursabile, a precizat managerul unității spitalicești, Alexandru Oros.

 

În cadrul proiectului, realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş, urmează a fi făcute lucrări de construcţie, reabilitare, modernizare, extindere, transformare şi dotare infrastructură ambulatorie existentă, îmbunătăţire a accesibilităţii spaţiului pentru serviciile medicale, asigurarea/modernizarea utilităţilor generale şi specifice, inclusiv conectarea la utilităţi pe amplasamentul obiectivului de investiţii.

 

Ambulatoriul de specialitate va fi adus la un standard înalt de calitate. Erau necesare aceste lucrări, calitatea actului medical fiind foarte importantă pentru noi, pentru că pacienţii trebuie să beneficieze de cele mai bune condiţii, iar personalul medical să îşi desfăşoare actul medical în condiţii optime de lucru, a declarat Alexandru Oros.

Preşedintele CJ Maramureş, Ionel Bogdan, a subliniat că se pune accentul pe crearea de condiţii optime pacienţilor care trec prin aceste unităţi medicale care funcţionează în afara clădirii SJU.

 

Un nou proiect important pentru maramureşeni şi pentru Spitalul Judeţean se va realiza cu fonduri europene: Ambulatoriu Integrat va fi reabilitat, iar Consiliul Judeţean Maramureş a avut o contribuţie importantă în acest sens. Îmi doresc ca pacienţii şi personalul medical să beneficieze de cabinete moderne, cu condiţii optime de tratament şi recuperare medicală pentru pacienți, a subliniat președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan.

Totodată, managerul SJU Baia Mare, Alexandru Oros, a menționat că investiţiile în tehnica şi aparatura medicală existentă în prezent la nivelul ambulatoriului au avut ca scop, pe lângă creşterea calităţii serviciilor oferite, şi atragerea de fonduri sustenabile pentru întreţinerea activităţilor desfăşurate la nivelul cabinetelor în specialităţile clinice.

 

„A investi în asistenţa medicală ambulatorie este una dintre cheile unui sistem de sănătate eficient, care pune în centru nevoile pacientului”, a conchis managerul SJU Baia Mare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here