INVESTIŢIE – În Maramureş, primii paşi pentru realizarea unei unităţi de combatere a căderilor de grindină

0
373
Sistem antigrindină

OBIECTIV. În acest an, programul ce vizează crearea unui sistem național antigrindină și de creștere a precipitațiilor va fi finanțat de la bugetul de stat cu 121 milioane de lei. Obiectivele care vor primi în 2017 finanţare (banii vin din două surse: credite de angajament şi credite bugetare şi sunt distribuiţi prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale) au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern.

 

În 2017, fondurile vor fi utilizate pentru realizarea sistemului antigrindină şi includ plăţi pentru studii, proiecte tehnice, execuția unor lucrări şi achiziția de echipamente și dotări. Centrul zonal de coordonare Transilvania va fi în judeţul Mureş, în judeţul nostru urmând să fie creată Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Maramureş, obiectiv pentru care banii repartizaţi în acest an vor fi cheltuiţi exclusiv pentru realizarea studiilor de fezabilitate necesare creării unităţii.

 

Sistemul naţional antigrindină şi de creștere a precipitaţiilor are rol de prevenţie şi asigură protecţia culturilor agricole valoroase şi a comunităţilor din zonele de intervenţie, faţă de pagubele provocate de căderile de grindină.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here