INVESTIȚIE – Familia kuweitiană Shakhshir, deținătoarea mărcii Home Garden, a deschis primul depozit la Baia Mare

2
3164
Ghassan Shakhshir

DEZVOLTARE. În a doua decadă a lunii iulie 2022, familia de antreprenori Shakhshir a deschis la Baia Mare primul nou depozit al firmei Safeway International Impex după decesul fondatorului companiei, iordanianul Basel Shakhshir. Safeway International Impex este o afacere de distribuţie a produselor alimentare și băuturi alcoolice şi nonalcoolice fondată în Cluj-Napoca în urmă cu 28 de ani (noiembrie 1994).

 

Depozitul Safeway din Baia Mare este localizat pe Bulevardul București nr. 49, a fost organizat pe o suprafață de peste 500 mp (cu regim de înălțime P+E) și cu o capacitate de depozitare de 500 de paleți, fiind deservit de o flotă formată din 7 mașini. Investiția a fost argumentată prin maximizarea eficienței și a timpului de livrare către parteneri, firma clujeană având acum depozite în cinci județe (Cluj, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Timiș și Maramureș). În 2021, Safeway International Impex a raportat o cifră de afaceri de 113,63 milioane de lei, reușind să dezvolte un profit net de 5,72 milioane de lei cu 118 angajați.

Basel Shakhshir, fondatorul Grupului Safeway – unul din principalii jucători și lideri de pe piața de distribuție și retail din România -, a încetat din viață în 19 februarie 2022, iar în acest moment compania este condusă/administrată de fiul său, Ghassan Shakhshir – foto mic dreapta), fost director comercial al Grupului Safeway (deține 30% din părțile sociale ale firmei, restul procentelor fiind deținute de sora sa, Sama Shakhshir – 30%, și mama lor, Hadeel Shakhshir – 40% -, toți trei sunt din Kuweit, însă au și cetățenie română).

 

Familia Shakhshir deține prin Grupul Safeway brandul Home Garden și franciza mărcii de modă Bossini (administrată de Sama Shakhshir), precum și rețeaua de distribuție, o rețea de 16 magazine alimentare proprii, o firmă prin care ambalează pentru retail și HoReCa condimente, zahăr, fructe confiate, orez și nucifere și o firma de fashion.

 

* Foto depozit: @ Safeway International; foto Ghassan Shakhshir: @modernbuyer.ro

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here