INVESTIȚIE – Extinderea canalizării în stațiunea Ocna Șugatag, aproape de finalizare

0
116
Ocna Șugatag

DEZVOLTARE. Primele lucrări semnificative pentru canalizarea menajeră în localitatea maramureșeană Ocna Șugatag s-au finalizat în 2013, cu finanțarea atrasă din fonduri guvernamentale (de dezvoltare a localităților rurale) fiind acoperită aproape 50% din necesar.

 

În vara anului trecut, au demarat noi lucrări de extindere a canalizării cu aproximativ 10 kilometri de rețea (cu stațiile de pompare aferente). Investiția a început tot cu o finanțare guvernamentală de 6,7 milioane de lei, dar și cu o suplimentare a proiectului din fondurile locale (s-a creat un bazin de captare de 300.000 de litri, în speranța că acesta va acoperi disfuncționalitățile create sistemului de consum casnic de alimentarea bazinelor și piscinelor din stațiune) – de altfel, mare parte din bugetul de investiții al localității e utilizat în scopul cofinanțărilor proiectelor de dezvoltare, sau a lucrărilor neeligibile, dar considerate necesare de administrația locală.

 

Acum, primarul stațiunii balneoclimaterice Ocna Șugatag, Mihai Ivaszuk, a anunțat că lucrările la extinderea canalizării (finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice) sunt foarte aproape de finalizare.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ