INVESTIȚIE – Depozitul de deșeuri din Satu Nou de Jos se închide, însă Drusal SA a finalizat o investiție care permite continuarea fără întrerupere a serviciului de salubritate

1
923
Noul depozit de deșeuri temporar al Drusal SA

SALUBRITATE. Duminică, 16 iulie 2017, este ultima zi în care se pot depune deșeuri menajere în depozitele neconforme din România (conform Hotărârii de Guvern nr. 349 din 2005). În condițiile în care, la nivel național, există foarte puține sisteme de management integrat a deșeurilor finalizate (nu este, din păcate, și cazul Maramureșului), situația va bulversa în cea mai mare parte serviciul de depozitare a deșeurilor menajere.

 

În Maramureș, mâine se închid ultimele două depozite neconforme, cel din Satu Nou de Jos – Baia Mare (unde se depozitează deșeurile din partea de sud a județului) și cel din Teplița – Sighetu Marmației (unde se depozitează deșeurile din nordul județului). Pentru că depozitul conform de la Sârbi – Fărcașa nu este finalizat, implicit nu este operabil, operatorul de salubritate Drusal SA a realizat o investiție care să permită, legal, continuarea fără întrerupere a serviciului de salubrizare.

 

Respectiv, a fost edificată, printr-o finanțare a societății Drusal și folosindu-se exclusiv contractori și materiale avizate în acest sens, o platformă temporară de depozitare, zona de sud a Maramureșului fiind una dintre puținele din țară care, având la dispoziție o asfel de platformă, poate asigura continuitatea acestui serviciu public. Platforma are o capacitate care permite preluarea deșeurilor menajere generate în zona de sud-est a judetului timp de 3 ani (aceasta fiind perioada maximă admisă de legislația de mediu).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Ce bine ca nu raspunde nimeni. M-am speriat ca va evalua cineva activitatea gunoaielor care au compromis groapa. Cat mai fac ceva banuti e ok. La receptie se va bea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here