INVESTIȚIE – Corporația elvețiană Montana Tech Components va livra produse din aluminiu și la UACE Maramureș de la o altă subsidiară din județul Satu Mare

0
1051

DEZVOLTARE. Montana Tech Components AG, grupul industrial elveţian care deține UACE din Dumbrăvița (Maramureș) va dezvolta în comuna Medieșu Aurit (jud. Satu Mare) subsidiara Alu Menziken, printr-un împrumut de 25 de milioane de euro contractat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Scopul creditului este extinde producţiei de produse de aluminiu prin edificarea unei noi centrale în România.

 

Noua fabrică din comuna limitrofă cu Maramureșul va fi axată pe producția de profile, tuburi din aluminiu şi produse extrudate complexe (în special în sectorul auto) și presupune o investiţie în cuantum de 44 de milioane euro, mai mult de jumătate din sumă provenind din creditul pentru dezvoltare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here