INVESTIȚIE – Compania Națională de Investiții are undă verde pentru licitația privind construirea unei creșe în Vișeu de Sus: investiție de 22 milioane de lei

0
372

VIȘEU DE SUS. În orașul maramureșean Vișeu de Sus va fi construită o creșă nouă, finanțarea acesteia fiind asigurată 100% de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Ivestiții (CNI). Marți, 5 aprilie 2022, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat ordinul de aprobare a 10 noi creșe, printre care și o creșă în Vișeu de Sus, ceea ce coincide cu posibilitatea inițierii procedurii de achiziție publică pentru identificarea constructorilor și demarare construirea propriu-zisă. Investiția din Vișeu de Sus este estimată la circa 22,3 milioane de lei (cu TVA inclus).

 

Creșa din Vișeu de Sus va fi de tip creșă mare, organizată cu cel mult 11 grupe și cu o capacitate recomandată de 110 copii. Clădirea, care va avea o lungime de circa 98 de metri și o lățime de aproximativ 34 de metri, edificată pe un singur nivel, este prevăzută, conform proiectului tip, cu spălătorie, bucătărie, cabinet medical, sală multifuncțională, spații administrative și terenuri de joacă în aer liber. De asemenea, pe acoperiș sunt prevăzute panouri fotovoltaice (pentru a asigura un aport de energie verde), iar geamurile, ușile, pereții și podeaua vor fi bine izolate, pentru a fi nevoie de resurse minime pentru asigurarea temperaturii optime.

 

Administrația publică locală va suporta costurile privind racordurile la utilități (energie electrică, apă, canalizare, gaz) și este obligată să mențină destinația creșei timp de cel puțin 15 ani. Terenul pus la dispoziție de oraș către CNI are circa 4.570 mp. Primele 60 de creşe din programul național au intrat deja în procedură de licitaţie publică şi urmează să fie demarată construcţia.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here