INVESTIȚIE – Clădirea de patrimoniu național care găzduiește Judecătoria din Sighetu Marmaţiei intră, pentru doi ani, în reparaţii capitale

0
512

REABILITARE. Clădirea de patrimoniu național care găzduiește Judecătoria din municipiul Sighetu Marmaţiei a intrat, pentru doi ani, în reparație capitală. Lucrările vor fi executate de firma locală Axa Reconst (deținută în procent de 100% de Gheorghe Tivadar) și vor avea un cost total de peste 2 milioane de euro (respectiv, 9.687.355,25 lei).

 

Practic, lucrările se referă la ample reparaţii capitale, consolidare, restaurare, extindere şi modernizare și se vor cuantifica în consolidarea structurii de rezistenţă; repararea structurii de lemn a acoperişului şi înlocuirea învelitorii de tablă cu una de ţiglă ceramică; crearea unei pasarele de trecere între cele două corpuri de clădire (care să permită personalului instanţei şi deţinuţilor accesul direct la sălile de judecată); amenajarea zonei destinate deţinuţilor şi crearea unei intrări separate; crearea unei noi intrări în imobil, dispre strada Corneliu Coposu (destinată exclusiv publicului).

 

De asemenea, se vor amenaja demisolul (unde va fi mutată arhiva) și curtea și se vor crea locuri de parcare, se va monta un ascensor, vor fi renovate sălile de ședințe și birourile, precum și vechea sală de ședințe.

 

Imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Judecătoria Sighetu Marmaţiei, alături de Primăria Municipiului, este cunoscut de localnici sub denumirea de „Tribunalul vechi” și este monument istoric de importanță națională. Având în vedere acest aspect, președintele Tribunalului Maramureș, judecător Nicolae Stamate-Tămășan, a precizat că „lucrarea se realizează cu avizul Ministerului Culturii și că pentru realizarea lucrărilor de restaurare s-au efectuat un studiu de istoria artei şi o cercetare de parament, ultima în scopul determinării cromaticii şi decoraţiilor murale originale din spaţiile reprezentative ale clădirii”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here