INVESTIȚIE – CFR începe lucrările la trecerile de cale ferată încă nereabilitate de pe strada Europa din Baia Mare

0
1752

2,4 MILIOANE DE LEI. CFR a primit autorizațiile aferente lucrărilor de modernizare la cele două treceri de cale ferate încă nereabilitate de pe strada Europa din Baia Mare (un fel de șosea de centură a municipiului reședință de județ), investiția totalizând aproape 2,4 milioane de lei. În ultimii ani, au existat numeroase plângeri și reclamații privind starea precară a acestora, inclusiv interpelări la Ministerul Transporturilor (ultima făcută în vara anului trecut de fostul deputat USR Vlad Duruș, viitor prefect al județului).

 

Astfel, din cele trei treceri la nivel cu calea ferată de pe strada Europa (care figurează, eronat, în scriptele Ministerului Transporturilor și ale CFR pe teritoriul administrativ al comunei Recea), una, cea de la intrarea dinspre Baia Mare în satul Săsar, a fost reabilitată din bugetul CFR și dată în exploatare în august 2020.

 

Celelalte două treceri la nivel cu calea ferată sunt situate la intrari pe DN 1C. Pentru una dintre acestea, cea dinspre Dej și/sau Halmeu, banii (1,14 milioane de lei) s-au virat din bugetul statului și, în octombrie 2019 (!), s-au contractat serviciile de proiectare și execuție – are termen de finalizare în iunie 2021 (grea lucrare, aproape 2 ani pentru o trecere de cale ferată cu dale de cauciuc…).

 

Cea de-a doua trecere la nivel cu calea ferată de pe strada Europa (cea de pe relația Apahida – Baia Mare), rămasă așa cum a dat Domnul dinainte să existe acolo vreo stradă, abia în vara anului trecut s-a făcut licitația, însă în contextul în care s-a solicitat autorizația de construire, proiectarea este finalizată. Această lucrare va costa 1,24 milioane de lei (va fi tot cu dalele de cauciuc și instalație de semnalizare tip BAT, cu semibariere.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here