INVESTIȚIE – Autoritatea publică din Șomcuta Mare a introdus în licitație construcția unui bloc cu două etaje: investiția, estimată la 7,2 milioane de lei

0
475

BLOC ÎN ȘOMCUTA MARE. Autoritatea publică din orașul maramureșean Șomcuta Mare a introdus în licitație, prin procedură simplificată, proiectarea și execuția unui bloc de locuințe sociale cu două etaje și mansardă. Investiția totală este estimată la peste 7,2 milioane de lei (exact: 7.237.314,73 de lei) și va fi realizată cu fonduri guvernamentale (prin Ministerul Dezvoltării Regionale) și de la bugetul local.

 

Conform proiectului, blocul va avea 32 de apartamente cu o suprafață utilă totală a apartamentelor de aproape 1.900 de metri pătrați (o medie a suprafeței/apartament: 59 de metri pătrați).

 

Termenul limită până la care firmele interesate pot depune oferte este 14 februarie 2020, iar criteriul de atribuire al contractului este prețul cel mai scăzut, a precizat primarul localității Șomcuta Mare, Gheorghe Buda, care a subliniat că principalul argument al edificării acestor locuințe este de a stimula tinerii să rămână în localitate, precum și să spijine familiile care se află în situații deosebite și au nevoie de o locuință.

 

În ultimii trei ani, în Șomcuta Mare au fost edificate trei blocuri (unul prin ANL – cu 16 locuințe – și două din fonduri guvernamentale – cu 48 de locuințe în total). De asemenea, primarul Buda a menționat că la sfârșitul anului trecut s-a semnat contractul de finanțare pentru izolarea termică a șapte blocuri din oraș, un contract de 4,7 milioane de lei din care jumătate o constituie finanțare europeană nerambursabilă.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here