INVESTIȚIE – Au fost finalizate lucrările la Aeroportul Baia Mare – de la sfârșitul lunii mai zborurile ar putea fi reluate

4
4369
Aeroportul Internațional Baia Mare
Dorin Buda

FINALIZARE. Dorin Buda, directorul Aeroportului Internațional Baia Mare, a declarat astăzi într-o conferință de presă că lucrările de modernizare și extindere a pistei aeroportului au fost terminate de constructor, iar cel mai târziu la sfârșitul lunii mai, zborurile interne și externe ar putea fi reluate.

 

„Proiectul privind extinderea și modernizarea suprafeței aeroportuare Baia Mare a ajuns la final, iar vineri urmează să facem recepția lucrării la pistă. Mai avem de executat o serie de lucrări adiacente, împrejmuirea cu gard a întregii suprafețe din jurul pistei, însă aici avem o problemă cu un teren pe care trebuie să-l trecem în proprietatea noastră, plus alte dotări legate de aerogară pentru a putea face față unui flux ridicat de pasageri atât pe rute interne cât și externe. Valoarea totală a proiectului a fost de 85.130.406, 96 lei și a fost executată din banii firmei constructoare, urmând să decontăm prin CJ Maramureș, etapizat, întreaga valoare. Pe lângă cofinanțare, CJ (Consiliul Județean n.red.) speră să poată deconta 85% din investiție pe un alt proiect național sau european. Investiția a fost lansată pe Programul Sectorial Transport al Ministerului Fondurilor Europene, 2007-2013”, a precizat Dorin Buda pentru Agerpres.

 

Conform dirigintelui de șantier al firmei constructoare, inginer Mircea Dănilă, lucrările de modernizare a aeroportului Baia Mare au fost complexe și n-au constat doar în prelungirea pistei cu aproape 400 de metri, ele presupunând depășirea unei întregi serii de probleme de natură constructivă, dar și de respectare a unor norme de natură legislativă.

 

Prezent la conferința de presă, subprefectul județului Maramureș, Gavriș Ardelean, a precizat că își dorește ca în cel mai scurt timp Baia Mare să fie repusă pe harta națională și europeană a transportatorilor aerieni. Lucrările de modernizare au durat un an și șase luni de zile, timp în care aeroportul a fost închis.

 

Administratorii aeroportului au mai anunțat că există interes din partea unor companii aeriene pentru deschiderea în viitorul apropiat a unor curse cu destinația Paris, Roma, Madrid și Londra, pe lângă reluarea zborurilor obișnuite Baia Mare – București și retur, operate de Tarom.ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Nu vreti sa va duca pe toti acasa direct din satele in care locuiti? Eu propun sa se bage prima data o cursa intersateasca Taurii – Copalnic, sa ajung mai repede la mama când e vremea coasei.

  2. Noi romani din Italia avem nevoie de zboruri Baia M – Milano – Roma nu numai Bucuresti daca nu sant zborurile astea sa va fie rusine va puteti da demisia toti din conducere santeti inapti . Sant 20 de ani ca asteptam zboruri Baia Mare – Milano.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here