INVESTIȚIE – Aproape 750 de hectare de pădure din Maramureș vor fi regenerate în primăvară, natural și artificial (prin împăduriri)

0
481

ÎMPĂDURIRI. Aproape 750 de hectare de pădure din județul Maramureș vor fi regenerate în această primăvară, natural și artificial (prin împăduriri), a informat Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva. De asemenea, în campania din această primăvară vor fi efectuate și lucrări de completări pe fondurile forestiere şi de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi.

 

În județul Maramureș va fi regenerată natural o suprafață care totalizează 413 hectare (a treia ca dimensiune din țară), alte 236 de hectare fiind regerate prin lucrări de împăduriri (a doua ca dimensiune din țară).

 

Romsilva a anunțat că în acest an va regenera la nivel național 12.670 hectare din fondul forestier aflat în proprietatea statului, în urma unei investiţii de circa 200 de milioane lei. În acest moment, statul român are o suprafață de fond forestier care totalizează 3,13 milioane de hectare  (circa 48% din pădurile ţării), în ultimii 5 ani fiind regenerată o suprafață totală de peste 75.400 de hectare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here