INVESTIȚIE – Administrația Băii Mari cumpără 9 stații de reîncărcare a mașinilor electrice, aprobate de 18 luni: plata estimată, 2,38 milioane de lei

0
685

INFRASTRUCTURĂ. În 9 octombrie 2019, Comitetului de Avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat finanțarea achiziției și instalării în zonele cu trafic intens din Baia Mare a 9 staţii pentru încărcare destinate vehiculelor electrice. Investiția, estimată la aproape 2,5 milioane de lei (exact: 2.480.857,33 lei, sumă care conține TVA), este împărțită așa: aproape 66% sunt fonduri nerambursabile, iar municipalitatea trebuie să plătească din pușculița publică o treime, adică 834.044,05 lei (sumă compusă din contribuția de 28,45% și cheltuielile neeligibile).

 

La un an și jumătate de la întâmplarea descrisă mai sus, municipalitatea Băii Mari a scos la licitație un contract de achiziție a furnizării, montării și mentenanței (în perioada de garanție) a celor 9 stații de încărcare a mașinilor electrice, anunțând că este dispusă să plătească maximum 2,38 de milioane de lei (exact: 2.387.060,77 lei, sumă care conține TVA) – echipamentele sunt estimate la 1,3 milioane de lei + TVA, lucările la aproape 630.000 de lei + TVA, iar proiectarea la 73.000 lei + TVA.

 

Cele 9 stații de reîncărcare vor avea câte două prize de alimentare și vor fi amplasate în parcările de pe strada Podul Viilor, strada Culturii (OJT), Bulevardul Unirii (două: vizavi de Magazinul Universal Maramureșul și lângă Administrația Județeană a Finanțelor Publice), lângă Parcul Mara, lângă Piața Izvoare, Piața Universității, strada Victoriei (lângă RFN) și Piața Gării.

 

Anul trecut, în Baia Mare au fost instalate 6 stații de încărcare a mașinilor electrice, acestea fiind localizate pe străzile Serelor (în foto), Gheorghe Șincai, Minerilor și Bernard Shaw și bulevardele Decebal și Independenței.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here