INVESTIȚIE – Administrația Băii Mari a demarat proiectul de 24 milioane de lei de construire a 20 de platforme subterane pentru deșeuri și a 180 supraterane

1
2094

MANAGEMENT DEȘEURI. Primăria Baia Mare a anunțat demararea proiectului care prevede modernizarea sistemului public de colectare a deșeurilor municipale, prin înlocuirea sistemului actual cu 200 insule ecologice digitalizate, pentru toate cele 5 fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton.

 

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și are o valoare totală de peste 24 de milioane de lei (exact: 24.172.242,05 lei, sumă care include TVA, acesta urmând să fie plătit din bugetul local – circa 4,35 milioane de lei -, bani care ulterior vor fi rambursați municipalității din bugetul de stat).

 

Proiectul vizează construirea a 20 de insule subterane cu containere individuale, a 70 de insule supraterane încasetate cu containere de 1,1mc și a 110 insule supraterane cu containere individuale și trebuie finalizat până la 31 decembrie 2024, la finalul acestuia fiind suplimentate capacitățile de colectare separată, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Oare ce ar fi de comentat, poate faptul că mulți băimăreni nu înțeleg nimic din această ampla campanie. Intenția e ok, dar modul de punere în aplicare e jalnic.
    Undeva în buricul târgului, s-a făcut o astfel de insulă din DECEMBRIE 2021, citiți bine, de 1 an și 5 luni. Nu funcționează, doar au fost dezafectate 5 locuri de parcare, fiind amplasată sun nasul locatarilor.
    Colectoarele deja sunt ușor degradate urmare a vandalismului de care dă dovadă distinsul corp al elevilor de liceu din zonă.
    S-ar putea continua analiza acestui proiect, de altfel necesar și util, dar merită?
    Este fix degeaba, a comenta.
    Făcut că trebuia făcut, dar fără prea multă minte. Păcat, Europa tot încearcă…, dar noi nu și nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here