INVESTIȚIE – A doua fabrică de acoperișuri de țiglă metalică din Baia Mare va începe producția mai repede decât era estimat, în vara anului viitor

0
2195

FABRICĂ NOUĂ. Cea de-a doua hală de producție din Baia Mare a producătorului polonez de acoperişuri din ţiglă metalică Blachotrapez, construită în urma unei investiții de 12,4 milioane de lei (echivalentul a peste 2,5 milioane de euro), sumă din care jumătate este susținută printr-un ajutor din bugetul de stat, va fi finalizată în februarie 2022 și va produce începând din vara anului viitor, cu puțin mai repede decât termenul prevăzut prin contract (respectiv, septembrie 2022).

 

Noua hală de producţie este prevăzută cu un sistem automatizat performant, pentru eficientizarea la maximum a producţiei (este vizată o dublare a capacităților de producție a firmei), și crea 20 de noi locuri de muncă. Această a doua fabrică a polonezilor din Baia Mare (prima fiind edificată în 2014) și a treia a grupului Blachotrapez în România este construită de antreprenorul local Taffo (controlată de Mihai Filip, Remus Adrian Fodor şi Marian Emil Ţapu).

 

Prima fabrică a Blachotrapez în România, localizată în Baia Mare (pe strada Fabricii nr. 8A, în zona industrială din vestul municipiului reședință de județ) a fost proiectată inițial la o dimensiune de 900 de metri pătrați și cu o capacitate de producție anuală de 3 milioane de mp de acoperiș metalic (se prelucra peste 20.000 de tone de oțel/an) – ulterior, această capacitate de producție a fost extinsă.

 

În fabrica din Baia Mare, polonezii produc materiale pentru acoperișuri și fațade, precum și accesorii suplimentare de tinichigerie pentru piețele din România (în principal), Ungaria și Bulgaria. În 2020, subsidiara înregistrată în Baia Mare a companiei poloneză a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 76 de milioane de lei și un profit net de circa 3 milioane de lei (ambii indicatori reprezentând recorduri în istoria economică a sucursalei din România), realizate cu 95 de angajați.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here