INVESTIȚIE – 8,7 milioane de lei pentru modernizarea și extinderea Spitalului de Psihiatrie din Cavnic: contractul este introdus în licitație

0
584

MODERNIZAREA SPITALULUI. Compania Națională de Investiții SA, firmă a statului din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, licitează un contract privind proiectarea, execuția lucrări și asistența tehnică pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului de Psihiatrie din Cavnic.

 

Valoarea investiției este estimată la peste 8,7 milioane de lei (respectiv 8.708.606,28 lei, sumă care cuprinde TVA și care este echivalentă cu peste 1,75 milioane de euro). Banii vor fi plătiți, în cea mai mare parte, din bugetul statului, prin Ministerul Dezvoltării, ordinul privind alocarea finanțării fiind emis încă din 16 iunie 2020.

 

Acesta este cel mai important proiect din sistemul de sănătate din orașul Cavnic, lucrările presupunând reabilitarea totală a spitalului, dotarea la standarde europene (inclusiv cu ascensoare noi, mobilier etc.), modernizarea rețelelor de distribuție și extinderea clădirii cu încă un etaj. În urma extinderii, secția de Îngrijiri paleative se va muta în nou creata mansardă a unității spitalicești, după cum a precizat în 2020, pentru 2mnews, Marius Mărginean, managerul spitalului.

 

Ofertanții pot depune cererile de participare până în 28 ianuarie 2022, iar contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate – preț, unde prețul are o pondere în decizie de 60%, iar experiența profesională de 40%.

 

În acest moment, Spitalul de Psihiatrie din Cavnic are 59 de paturi la secția Psihiatrie, 21 paturi la compartimentul Medicină internă și 10 paturi la compartimentul Îngrijiri paleative.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here