INVESTIȚIE – 6,5 milioane de lei pentru reabilitarea Primăriei Târgu Lăpuș: se montează și panouri fotovoltaice pe clădire

0
416
Mitru Leșe, primarul orașului Târgu Lăpuș

TÂRGU LĂPUȘ. Sediul Primăriei din Târgu Lăpuș, instituție controlată de edilul Mitru Leșe, va fi reabilitat energetic în urma unei investiții estimate la peste 6,5 milioane de lei (exact: 6.551.293,68 lei, sumă care include TVA), cea mai mare parte a finanțării provenind din fonduri europene nerambursabile (este semnat contractul de finanțare cu Administrația Fondului pentru Mediu).

 

Proiectul prevede înlocuirea instalațiilor de iluminat electric, montarea instalațiilor de detecție/semnalizare/avertizare, de control acces și de voce/date, a unor hidranți, a instalațiilor sanitare și termice. De asemenea, va fi îmbunătățită izolația termică a anvelopei clădirii ( pereți exteriori, ferestre și uși, planșeul peste ultimul nivel și acoperișul – șarpanta, tencuielile și finisajele vor fi refăcute), se vor instala panouri fotovoltaice și instalații cu panouri solare termice.

 

Contractul, care este introdus în licitație și pentru care se așteaptă oferte până la 18 mai 2023, va fi atribuit pe criteriul Prețul cel mai mic și trebuie finalizat în 18 luni. Investiția a fost motivată prin creșterea creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei pentru sediul Primăriei Târgu Lăpus, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară și promovarea utilizării surselor regenerabile de energie.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here