INVESTIȚIE: 15 MILIOANE EURO – Patru clădiri cu 8 etaje în Baia Mare și 200 de apartamente, între Euromedica și Kaufland: a fost eliberată autorizația de construire pentru primul bloc

2
10704

EXCLUSIV 2MNEWS. Pe strada George Coșbuc din Baia Mare, pe un teren de circa 6.000 mp (locul unde odinioară campau nestingherite șatrele aflate în tranzit prin urbe), se vor edifica patru clădiri cu câte 8 etaje, 200 de apartamente și circa 280 de locuri de parcare (din care cele mai multe în parcări subterane). Autorizațiile au fost emise deja pentru primul bloc (ultima, decisivă, autorizația de construire, chiar luni, 14 ianuarie 2022), așa că lucrările pot demara.

 

Proiectul este unul integrat, dezvoltat de două grupuri de firme (fiecare cu câte două corpuri de clădiri desfășurate pe câte 3.000 mp), și investiția totală este estimată la 15 milioane de euro. Blocul deja autorizat pentru construire va fi dezvoltat de firma locală Revolution Plus (este firma care a obținut autorizația de construire pentru primul bloc din cele patru proiectate în arealul respectiv).

 

Firma (care activează sub brandul Revolution Residence împreună cu alte două firme – Oberhauser Invest SRL și Bau Technik Quality SRL – și dezvoltă proiecte imobiliare în Baia Mare, Cluj-Napoca și București) este controlată de Ciprian Daniel Șter-Chelba (foto mic stânga, 34 de ani) – este asociat în această firmă, în procente egale, cu Carmen Maria Opriș (37 de ani), fiica lui Nicolae Ghirasin (patronul operatorului de salubritate Herodot Grup din Sighetu Marmației). Șter este unul dintre cei mai prolifici dezvoltatori imobiliari din Baia Mare și zonele limitrofe, prin diferite firme pe care le controlează sau în care este asociat.

 

Revolution Plus a fost fondată de Liviu Șter (59 de ani – tatăl lui Ciprian Șter) și Nicolae Ghirasin (64 de ani). Ciprian Șter a intrat în firmă în ianuarie 2019, în locul lui Liviu Șter, iar în august 2020 locul asociatului Ghirasin este luat de fiica acestuia, Carmen Opriș. În 2020, Revolution Plus a raportat o cifră de afaceri de 12,22 milioane de lei și un profit de 1,9 milioane de lei, obținut cu 3 angajați – o subliniere, dezvoltatorii imobiliari lucrează pe mai multe firme, iar unele proiecte le execută în asociere.

 

Luni, 14 ianuarie 2022, a fost eliberată autorizația de construire pentru al doilea corp (clădire), investiție estimată scriptic la peste 9 milioane de lei (sigur, e o investiție declarată mult subdimensionat, am explicat motivele în articole anterioare ale acestei practici a dezvoltatorilor imobiliari: de a plăti în primă fază mai puțin pentru autorizația de construire, reglarea urmând a se face – dacă și când se mai face – după finalizarea investiției).

 

Blocul cu 8 etaje pentru care deja a fost eliberată autorizația de construire (primul din cele 4) va avea înălțimea maximă de 26,3 metri și 84 de locuințe (35 de garsoniere; 28 de apartamente cu 2 camere și 21 de apartamente cu 3 camere). De asemenea, vor fi create 141 de locuri de parcare (88 de locuri în parcare subterană și 53 de locuri în parcări exterioare), zone auto/pietonale, spații verzi și platformă gospodărească (pentru depozitarea deșeurilor menajere).

 

Ciprian Șter a declarat, pentru 2mnews, că în pofida inconstanței de pe piața materialelor de construcție și a majorărilor acestor tipuri de produse, speră să demareze edificarea blocului în luna mai 2022 și a estimat finalizarea acestuia la finalul anului 2023.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. un parc de joaca pentru copii cu terenuri de tenis, baschet handbal, fotbal, cu acces gratuit, cand faceti ???? ca vad ca distrugeti toate spatiile verzi sa contruiti blocuri – vezi blocurile care se construiesc pe baza sportiva de la liceul 2 sau blocurile care se construiesc pe terenul de tenis de langa Profi zona Maniu – rusine … daca tot saditi betoane pe toate spatiile verzi macar cereti-le sa-si faca locuri de parcare, cate un mic parc sau loc de joaca … ca asa e usor sa fi dezvoltator, sa trantesti blocul pe spatiu verde si nici macar sa nu asiguri locuri de parcare … cei care dau autorizatii in primarie fie sunt spagari fie sunt niste incompetenti …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here