INVESTIȚIE: 10 MILIOANE DE LEI – A fost inaugurată noua secție de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare

0
346

ATI – BAIA MARE. Miercuri, 21 septembrie 2022, a fost inaugurată secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, în urma unui proiect de circa 10 milioane de lei (sumă care include TVA), care a vizat extindere a unității spitalicești și reabilitarea mansardei clădirii.

 

6,7 milioane lei din finanțarea totală a fost asigurată din bugetul Consiliului Județean Maramureș, iar suma de 2,8 milioane lei a fost asigurată din fonduri proprii ale spitalului, urmând ca finanțarea autorității județene să fie suplimentată pentru finalizarea obiectivului de investiții.

 

Saloanele din noul compartiment sunt dotate cu paturi de terapie intensivă, monitoare de funcţii vitale de înaltă performanţă, conectate la staţia de monitorizare centralizată, ventilatoare mecanice şi sisteme formate din injectomate automate cu 6 seringi, 2 pompe de perfuzie şi 2 pompe de nutriţie.

 

Executivul administrației județene a precizat că în această săptămână va depune, prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR, proiectul pentru construirea unei noi clădiri cu ambulatoriu la Spitalul De Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.

 

* Foto: @Consiliul Județean Maramureș

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here