INVESTIGAȚIE – Demonstrația indubitabilă a unei evaziuni fiscale de peste 400.000 de euro înfăptuită la Vital SA Baia Mare

1
561

UTIL. Anunț scurt, eminamente informativ, de utilitate publică: mâine, ora 8 (tot dimineața 🙂 – mențiune pentru scribii de partid care întocmesc convocări la mitinguri), ziarul on-line 2mnews vă oferă episodul 2 al serialului de mare succes „Ce e Vital să știi”, al casei de producție Grupul de Investigații 2mnews.

 

Subiectul: demonstrația unei evaziuni fiscale de peste 400.000 de euro înfăptuite doar în anul trecut de firma municipalității Baia Mare, operatorul de apă-canal, firma monopolistă Vital SA. Pentru “necontabili”, o subliniere – că n-o dăm pe după cireș, adică nu e o figură de stil, ci e chiar ceea ce pare: (și) în acest caz, evaziunea fiscală reprezintă sustragerea firmei Vital SA de la plata impozitelor sau taxelor și s-a manifestat prin denaturarea voluntară a informațiilor raportate la autoritățile fiscale, precum declararea unor venituri și profituri mai mici decât în realitate.

 

Mențiune de final (redundantă, deja): toate datele, sumele, informațiile prezentate în acest serial de investigație au la bază documente interne sau oficiale și depoziții, documentate de Grup pe parcursul a patru luni. Nu e însierată nicio presupunere, doar fapte – pentru că, ziceam, aceasta este o investigație jurnalistică, nu o promisiune electorală.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here