INVESTIGAȚIE – Demonstrația furtului de 1,3 milioane de euro comis de un serviciu de utilitate publică din buzunarele maramureșenilor

0
407

VINERI, ORA 8. Știm, doar la biserică, în politică, poate la fotbal, la spart semințe și-n grupa mică-ncepi c-o rugăminte, dar oferiți-ne o dispensă și îngăduiți-ne să vă rugăm, de la început, să nu considerați această succintă scriere drept un promo, pentru că nu-i. E un… anunț de utilitate publică. Să vedem ce-avem noi aici…

 

Aici avem așa: una bucată încadrare în timp. Vineri, 9 noiembrie. Adică mâine. Așa, “pentru de dimineață” – ideal ar fi după cafea, pentru că n-am vrea să-mpietăm tabietul matinal -, “casa de filme” Grupul de Investigații 2mnews vă prezintă, cum v-a promis, primul episod al serialului de mare succes care deconspiră fapte petrecute în ograda financiară a firmei monopoliste Vital SA Baia Mare, operatorul regional de apă-canal din Maramureș.

 

Practic, asta am vizat prin prezenta: anunțul că Grupul de Investigații 2mnews a desăvârșit – după o cercetare/supraveghere/colectare (de documente J) minuțioasă, întinsă pe parcursul a patru luni – o nouă lucrare. Și n-o ținem pentru noi, ci o împărtășim public.

 

După episodul-pilot (ăla cu vidanjele), serialul debutează cu primul episod, în care vă oferim demonstrația indubitabilă care atestă că firma controlată de municipalitatea Băii Mari (care deține 87,768% din societate), le-a luat maramureșenilor (cetățeni, firme, instituții publice – adică nouă, tuturor), doar în anul 2017, suma de 1,3 milioane de euro fără să le ofere nimic pentru asta. I-a trecut pe facturi și gata! Adică, nu gata, maramureșenii, buni platnici în procent de – veți vedea – 94%, au plătit nimicul, iar banii au intrat în contul firmei monopoliste. Abia acum e gata.

 

Cumva-cumva, considerați că acest serial e cadoul 2mnews pentru maramureșenii cărora Vital le-a mărit în acest an, discreționar, tariful de apă-canal la 8,11 lei/metru cub. Pentru că, uneori, pentru copiii cuminți, Moș Crăciun vine mai devreme. De exemplu, acum.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here