INVESTIGAȚIE – Demonstrația furtului de 1,3 milioane de euro comis de un serviciu de utilitate publică din buzunarele maramureșenilor

0
327

VINERI, ORA 8. Știm, doar la biserică, în politică, poate la fotbal, la spart semințe și-n grupa mică-ncepi c-o rugăminte, dar oferiți-ne o dispensă și îngăduiți-ne să vă rugăm, de la început, să nu considerați această succintă scriere drept un promo, pentru că nu-i. E un… anunț de utilitate publică. Să vedem ce-avem noi aici…

 

Aici avem așa: una bucată încadrare în timp. Vineri, 9 noiembrie. Adică mâine. Așa, “pentru de dimineață” – ideal ar fi după cafea, pentru că n-am vrea să-mpietăm tabietul matinal -, “casa de filme” Grupul de Investigații 2mnews vă prezintă, cum v-a promis, primul episod al serialului de mare succes care deconspiră fapte petrecute în ograda financiară a firmei monopoliste Vital SA Baia Mare, operatorul regional de apă-canal din Maramureș.

 

Practic, asta am vizat prin prezenta: anunțul că Grupul de Investigații 2mnews a desăvârșit – după o cercetare/supraveghere/colectare (de documente J) minuțioasă, întinsă pe parcursul a patru luni – o nouă lucrare. Și n-o ținem pentru noi, ci o împărtășim public.

 

După episodul-pilot (ăla cu vidanjele), serialul debutează cu primul episod, în care vă oferim demonstrația indubitabilă care atestă că firma controlată de municipalitatea Băii Mari (care deține 87,768% din societate), le-a luat maramureșenilor (cetățeni, firme, instituții publice – adică nouă, tuturor), doar în anul 2017, suma de 1,3 milioane de euro fără să le ofere nimic pentru asta. I-a trecut pe facturi și gata! Adică, nu gata, maramureșenii, buni platnici în procent de – veți vedea – 94%, au plătit nimicul, iar banii au intrat în contul firmei monopoliste. Abia acum e gata.

 

Cumva-cumva, considerați că acest serial e cadoul 2mnews pentru maramureșenii cărora Vital le-a mărit în acest an, discreționar, tariful de apă-canal la 8,11 lei/metru cub. Pentru că, uneori, pentru copiii cuminți, Moș Crăciun vine mai devreme. De exemplu, acum.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ