ÎNTREVEDERE BILATERALĂ – Senatorul PNL Cristian Niculescu-Țâgârlaș: „Consolidarea parteneriatului strategic cu SUA, esențială pentru securitatea României”

0
133

PARTENERIAT STRATEGIC. Cu ocazia aniversării a 26 de ani de Parteneriat Strategic între România și Statele Unite ale Americii, o delegație parlamentară din țara noastră participă, la invitația ambasadorului Adrian Muraru, la o serie de întrevederi dedicate acestui eveniment, manifestări organizate de Ambasada României la Washington.

 

Președintele Comisiei juridice din Senat, liberalul Cristian Niculescu Țâgârlaș, a menționat schimbul de opinii constructiv cu experți din cadrul think tank-ului The Heritage Foundation și cu reprezentanți ai altor think tank-uri americane, precum și participarea la o reuniune cu reprezentanți ai Administrației SUA, Congresului, organizațiilor evreiești americane și ai comunității românești din SUA.

 

În cadrul discuțiilor am evidențiat principalele puncte forte ale Parteneriatului Strategic româno-american, relațiile ce se extind în diferite domenii și am analizat posibilitățile consolidării acestui parteneriat pe mai departe, din perspectiva contextului actual marcat de războiul din Ucraina – stare de fapt în care România reprezintă un pilon de stabilitate regional, a precizat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

În cadrul discuțiilor și întâlnirilor avute, președintele Comisiei juridice din Senat a abordat o problemă importantă pe agenda relațiilor bilaterale, transmițând un mesaj legat de necesitatea implementării unor măsuri politice și legislative ferme, de natură a contribui la combatarea eficientă a traficului de persoane.

 

Consider că politica externă a țării depinde și de modul în care noi, politicienii, ne achităm de sarcinile avute în plan intern, motiv de a mă implica constant în susținerea proiectelor cu impact pe termen lung. Mă bucur că am reușit să stabilim contacte directe cu oficiali americani, constatând că și aceștia sunt dornici să extindă și să dezvolte parteneriatul strategic cu țara noastră, în contextul în care stabilitatea și securitatea României reprezintă un deziderat major pentru fiecare român, a concluzionat senatorul liberal.

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-ȚâgârlașATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here