INTERVENȚIE – Peste 40 de utilaje și peste 150 de tone de material antiderapant folosite în prima noapte cu zăpadă în Baia Mare

0
256

DESZĂPEZIRE. Prima ninsoare semnificativă căzută în Baia Mare a fost prilej pentru verificarea modurilor în care se va face deszăpezirea și a funcționării a utilajelor ce vor acționa pe raza municipiului. În Baia Mare s-a acționat cu 29 utilaje dotate cu lamă și sărăriță, cinci tractoare, trei bobcat-uri și două buldoexcavatoare. De asemenea, pentru evitarea formării stratului de polei au fost împrăștiate 150 de tone de material antiderapant.

 

Primarul municipiului a verificat pe parcursul nopții de 4 spre 5 decembrie cum s-a acționat pe raza muncipiului Baia Mare. „Am avut ocazia, personal, să monitorizez prima acțiune de deszăpezire din această iarnă, în municipiul Baia Mare. Știu că băimărenii așteaptă cu teamă ninsoarea, după experiența administrativă dramatică de anul trecut, când eram suspendat într-un mod nedrept și abuziv din funcția de primar al municipiului Baia Mare.

 

Avem, azi, un contract de deszăpezire cu reglementări și condiții foarte clare, cu un număr de utilaje corespunzător astfel încât iarna să redevină pentru băimăreni o bucurie, iar zăpada să o întâlnească pe pârtii, în zonele de agreement ale orașului, pe culmile dealurilor și mai puțin pe străzile din oraș. Am dispus în seara zilei de luni prima intervenție cu caracter preventiv, dispersând material antiderapant pe arterele principale ale municipiului Baia Mare, iar spre miezul nopții, ninsoarea devenind abundentă, s-a decis ca toate utilajele aflate în bază, aproximativ 40, să intervină la activități de pluguit, îndepărtarea zăpezii de pe carosabil și dispersia, în continuarea, a materialului antiderapant.

 

A fost un foarte bun exercițiu pentru a vedea care sunt vulnerabilitățile în desfășurarea activității de deszăpezire, având posibilitatea să reglăm deficiențele cu privire la coordonarea utilajelor, recunoașterea traseelor, cantitatea și calitatea materialului antiderapant. Îi asigur pe băimăreni că în acest an ne vom face datoria în respect față de oraș și față de lege”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here