INTERVENȚIE – În Vișeu de Sus, au început lucrările de refacere a consolidării malului stâng al Vaserului, în amonte de confluența cu Valea Scradei

0
616

VASER – LUCRĂRI HIDROTEHNICE. În urma inundațiilor din vara acestui an, au fost calamitate mai multe lucrări hidrotehnice de pe râul Vaser (cel mai important afluent al Vișeului, are 48 de kilometri lungime), pe raza orașului maramureșean Vișeu de Sus. În acest moment, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș lucrează la punerea în siguranță a consolidării malului stâng al râului Vaser, în amonte de confluența cu Valea Scradei.

 

Lucrarea presupune executarea unui prism din anrocamente la baza consolidării (explicație “netehnică”: căptușirea malului cu straturi de piatră, pentru a împiedica eroziunea), pe o lungime de 200 de metri. De asemenea, pe respectivul sector al Vaserului se execută și lucrări de recalibrare și decolmatare a albiei, a mai precizat Cristina Vădan, purtător de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

 

Lucrările de punere în siguranță vor fi finalizate anul acesta, a anunțat Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here