INTERVENȚIE – 44 de pompieri maramureșeni au contribuit la stingerea, după 20 de zile de luptă cu focul, a sondei de la Moftinu

0
459
Sursa foto: presasm.ro

INCENDIU. În cea de-a douăzecea zi de la izbucnirea incendiului la sonda de gaz de la Moftinu Mare (jud. Satu Mare), operațiunea de captare a gazului și închiderea sondei, la care și-au adus aportul aproximativ 300 de pompieri, a fost finalizată.

 

Conform informațiilor oferite de Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), pe amplasamentul sondei de gaz au actionat pompieri din opt județe. ISU Maramureș delegând în acest sens un contingent format din 44 de pompieri (cel mai mare, după Bihor – 77 de pompieri – și Sălaj – 60 de pompieri).

 

Incendiul la sonda de gaze din Moftinu Mare, perimetru concesionat unei firme canadiene, a început în 18 decembrie 2017, la ora 1.35, și, după stingerea  flăcarilor, a existat riscul major de producere a unei explozii, cauzate de presiunea gazelor subterane.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here