INTERES – După Oradea și Brăila, municipiul Făgăraș a cerut să testeze autobuzul electric produs de firma băimăreană ATP Trucks Automobile

0
453

AUTOBUZ ELECTRIC. Făgăraș este al treilea municipiu din România, după Oradea și Brăila, în care autoritățile locale cer să testeze în regim real de circulație autobuzul electric UpCity, fabricat de ATP Trucks Automobile din Baia Mare, companie controlată de omul de afaceri Mircea Cirț.

 

ATP Bus e-UpCity a fost lansat oficial pe piaţa din România în 13 mai şi are omologare europeană, fiind primul autobuz 100% electric produs în România. Primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, a precizat că autobuzul electric produs de firma băimăreană va fi testat timp de două săptămâni în oraș și că autoritatea locală vrea să analizeze modul şi costurile de operare, în vederea achiziţionării de autobuze electrice prin proiectele de mobilitate aflate în derulare.

 

„Autobuzele incluse în proiectele finanţate cu fonduri europene vor fi cumpărate prin licitaţie publică, fără vreo legătură cu producătorul de la Baia Mare. Însă nu puteam rata oportunitatea de a testa primul autobuz electric construit în România, pentru că ne concentrăm pe transportul ecologic”, a declarat primarul Sucaciu. Omul de afaceri Mircea Cirț a precizat că mai multe orașe (nu doar din România) și-au exprimat intenția de a testa autobuzul.

 

Autobuzul electric fabricat la Baia Mare are lungimea de 12,18 metri, o capacitate de 83 de locuri (25 pe scaune), iar podeaua și intrările sunt joase (pentru facilitarea accesului). Alimentarea UpCity se realizează în 2-4 ore, după care autobuzul are autonomie cuprinsă între 200 și 380 de kilometri. Prețul autobuzului produs de firma ATP Trucks Automobile este 350.000 – 450.000 de euro, în funcție de dotări (printre acestea, Wi-Fi, prize USB cu două porturi încorporate în dreptul fiecărui set de scaune şi monitor cu memorie externă portabilă pentru diferite proiecţii multimedia).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here