INTERDICȚIE – O treime din UAT-uri din Maramureș nu mai au dreptul să emită autorizații de construire

1
1611

AUTORIZAȚII DE CONSTRUCȚIE. Din cele 76 de UAT-uri din Maramureș, o treime (32,89%) nu mai au dreptul să emită autorizații de construcții din cauza modificării legislative (a Legii nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții).

 

Cauza interdicției constă în modificările normelor de aplicare, conform cărora unități administrativ-teritoriale (UAT) sunt obligate să aibă structuri și personal de specialitate pentru autorizarea lucrărilor de construcții. O decizie firească, numai că în Maramureș s-a constatat că 25 din cele 76 de UAT-uri nu au personal de specialitate în acest sens. Implicit, nu mai pot emite autorizații pentru lucrări de construcții.

 

Situația a fost semnalată oficial, de secretarul general al județului Maramureș, Aurica Todoran (foto sus), la întâlnirea cu secretarii UAT-urilor din județ. Soluția de avarie este ca în cele 25 de UAT-uri autorizațiile de construire să fie emise de către Consiliul Județean Maramureș.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here