INTENȚIE – După eșecul de anul trecut, municipalitatea Băii Mari vrea să obțină, din nou, 13 milioane de lei pentru reabilitarea a trei blocuri sociale de pe străzile Luminișului și Horea

0
407

PROIECT. Municipalitatea Băii Mari vrea să reabiliteze, prin finanțări prin Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020 trei blocuri sociale situate pe străzile Luminișului și Horea. Suma totală necesară reabilitării celor trei blocuri este de aproape 16 milioane de lei, din care contribuția municipalității se ridică la aproximativ 3 milioane de lei.

 

Și în 2017, consilierii municipali au aprobat valorile pentru două din cele trei investiții propuse acum, iar administrația publică locală a anunțat că proiectele au fost depuse spre finanțare prin POR, însă finanțarea nu a fost obținută. Conform proiectelor, a căror implementare ar dura 16 luni, fațadele celor trei blocuri ar urma să fie izolate termic, vor fi reabilitate centralele termice și instalațiile de iluminat, vor fi refăcute finisajele interioare și acoperișurile.

 

Proiectul de reabilitare a blocului de pe strada Luminișului 13A este în cuantum total de aproape 4 milioane de lei (3.924.101,40 lei, sumă care include TVA), din care contribuția de la bugetul local ar fi de aproape 1 milion de lei (cheltuieli neeligibile şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului).

 

Proiectul de reabilitare a blocului de pe strada Luminișului 13 este în cuantum total de 4 milioane de lei (4.036.189,05 lei, sumă care include TVA), din care contribuția de la bugetul local ar fi de 1,1 milioane de lei (cheltuieli neeligibile şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului).

 

În fine, proiectul de reabilitare a blocului de pe strada Horea 46A este în cuantum total de aproape 4 milioane de lei (3.841.630,87 lei, sumă care include TVA), din care contribuția de la bugetul local ar fi de peste 1 milion de lei (cheltuieli neeligibile şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here