INTEGRITATE – Viceprimarul PSD din Satulung a fost incompatibil

0
376

INCOMPATIBIL. Ioan Roman (PSD), viceprimar al comunei Satulung, a fost declarat în stare de incompatibilitate cu funcția de Agenția Națională de Integritate (ANI). Situația sa este similară cu o multitudine de cazuri în care un ales este declarat, conform legii, incompatibil după ce a încălcat Legea privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice într-un caz în care ar fi trebuit atenționat de secretarul UAT-ului respectiv.

 

Practic, viceprimarul Roman a exercitat simultan, în perioada 5 septembrie 2016 – 14 februarie 2017, funcţia de viceprimar şi calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Şcolii Gimnaziale din comună. Roman nici măcar nu a depus la dosarul de evaluare al ANI un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare – era inutil.

 

Conform legii, funcția de viceprimar (în cazul său) este incompatibilă cu funcţia de membru al consiliului de administraţie la o instituţie publică.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here