INTEGRITATE – Viceprimarul PSD din Satulung a fost incompatibil

0
110

INCOMPATIBIL. Ioan Roman (PSD), viceprimar al comunei Satulung, a fost declarat în stare de incompatibilitate cu funcția de Agenția Națională de Integritate (ANI). Situația sa este similară cu o multitudine de cazuri în care un ales este declarat, conform legii, incompatibil după ce a încălcat Legea privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice într-un caz în care ar fi trebuit atenționat de secretarul UAT-ului respectiv.

 

Practic, viceprimarul Roman a exercitat simultan, în perioada 5 septembrie 2016 – 14 februarie 2017, funcţia de viceprimar şi calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Şcolii Gimnaziale din comună. Roman nici măcar nu a depus la dosarul de evaluare al ANI un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare – era inutil.

 

Conform legii, funcția de viceprimar (în cazul său) este incompatibilă cu funcţia de membru al consiliului de administraţie la o instituţie publică.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ