INTEGRITATE – Șefa de la APIA Sighetu Marmației, în conflict de interese administrativ

0
600

DECIZIE. Liliana Cristina Țiple, șef birou la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Sighetu Marmației, a fost declaratăde Agenția Națională de Integritate (ANI) în conflict de interese administrativ.

 

Conform deciziei, Țiple a aprobat 24 de liste de plăți care conțineau sumele calculate și stabilite pentru soțul și pentru tatăl său. De asemenea, Țiple s-a implicat în procesul de aprobare a 31 cereri de finanţare depuse de soțul său (inspector la RAR și expert judiciar la Tribunalul Maramureș) și de tatăl său.

 

ANI susține că, în acest fel, Țiple a încălcat dispozițiile mai multor articolele din Legea nr. 161/2003, Ordonanţa de Urgenţă  nr. 66/2011 și Recomandarea nr. 10/2000 a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei. Conform legilor citate, Țiple nu ar fi avut dreptul să fie implicată în procesul de verificare/evaluare/aprobare a cererilor de finanţare ale soțului și ale tatălui său, fiind obligată să înceteze de îndată să participe la resepectivele proceduri.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ