INTEGRITATE – Șefa de la APIA Sighetu Marmației, în conflict de interese administrativ

0
1307

DECIZIE. Liliana Cristina Țiple, șef birou la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Sighetu Marmației, a fost declaratăde Agenția Națională de Integritate (ANI) în conflict de interese administrativ.

 

Conform deciziei, Țiple a aprobat 24 de liste de plăți care conțineau sumele calculate și stabilite pentru soțul și pentru tatăl său. De asemenea, Țiple s-a implicat în procesul de aprobare a 31 cereri de finanţare depuse de soțul său (inspector la RAR și expert judiciar la Tribunalul Maramureș) și de tatăl său.

 

ANI susține că, în acest fel, Țiple a încălcat dispozițiile mai multor articolele din Legea nr. 161/2003, Ordonanţa de Urgenţă  nr. 66/2011 și Recomandarea nr. 10/2000 a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei. Conform legilor citate, Țiple nu ar fi avut dreptul să fie implicată în procesul de verificare/evaluare/aprobare a cererilor de finanţare ale soțului și ale tatălui său, fiind obligată să înceteze de îndată să participe la resepectivele proceduri.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here