ÎNTÂLNIRE – Consiliul Județean Maramureș consolidează parteneriatele cu Republica Moldova

0
302

PARTENERIATE. Peste 40 de reprezentanți din Republica Moldova, președinți de raioane, consilieri raionali, experți din domeniul sanitar și al administrației sosesc mâine, 26 aprilie 2023, în Maramureș pentru a participa la evenimentul „Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova” – țară candidată la Uniunea Europeană. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Maramureș și Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova cu scopul de a crea oportunități de cooperare între actori cheie din România și Republica Moldova, precum și de a constitui parteneriate pentru oferirea de expertiză partenerilor moldoveni în domeniul atragerii fondurilor europene de pre-aderare ce le vor fi puse la dispoziție în viitorul apropiat.

 

Totodată, se vor prezenta proiectele Consiliului Județean Maramureș realizate cu finanțare europeană și se va organiza o vizită de studiu în teren la proiectul finanțat prin programul RO-UA: „Althera – Centrul de Terapii Alternative”.

 

Județul Maramureș este înfrățit și are o strânsă cooperare cu raioanele Hîncești și Strășeni, urmând să dezvolte noi parteneriate cu raioanele Ungheni și Anenii Noi. În cadrul evenimentului se va semna și scrisoarea de intenție pentru înfrățirea cu Raionul Anenii Noi din Republica Moldova.

 

La evenimentul de mâine vor fi prezenți de la nivel guvernamental Adrian Răulea, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ioan Haiduc, Subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, Ciprian Hojda, consilier de stat în Cancelaria Prim-Ministrului. Președinții consiliilor județene Sălaj și Satu Mare vor fi, de asemenea, prezenți în Maramureș.

 

A doua zi, delegații vor vizita o serie de obiective din municipiul Baia Mare și vor avea întâlniri bilaterale cu Executivul Consiliului Județean Maramureș.

 

Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova (IDEP) este o organizație care are misiunea de a coagula eforturile unui număr mare de experți, reprezentanți ai mediului academic, lideri de opinie și reprezentanți ai societății civile, în activități îndreptate spre dezvoltarea regionala si a comunităților locale.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here