INSOLVENȚA – Incapacitate de plată și pentru Steilmann, care în Baia Mare gestionează magazinul din mall-ul Vivo

0
1144

PROBLEME FINANCIARE. Previzibil după decizia de închiderii a fabricilor din Satu Mare, Sibiu și Craiova, Steilmann România, sereleul care administrează o rețea de 20 de magazine (în Baia Mare magazinul este în incinta mall-ului Vivo, situat pe strada Victoriei nr. 73) a intrat în insolvență la cererea sa. În cadrul procedurii, instanța de judecată a stabilit deja administratorul judiciar (Sierra Quadrant Filiala București SPRL) și limita termenului de înscriere a creditorilor în masa credală (7 august 2020).

 

Steilmann România este controlată de milionarul Romeo Pomponiu (67 de ani – fostul director din perioada comunistă a Întreprinderii de Comerţ Exterior Confex) și în urmă cu 4 ani a mai trecut printr-o insolvență, a companiei-mamă (în 2016, la mai puțin de 6 luni după listarea la bursă, declarându-se și atunci în incapacitate de plată). În urmă cu 12 ani, Steilmann avea aproximativ 60 de magazine în România și Pomponiu anunța că strategia firmei vizează o rețea de 100 de magazine.

 

Pe 8 aprilie 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus, Steilmann a obținut Certificat de Situaţie de Urgenţă (CSU) Tip 1 (care se acordă “pentru întreruperea totală sau parţială a activităţii, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autorităţile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgenţă decretate (afectaţi de Ordonanţele Militare)” şi “se utilizează în relaţiile cu instituţiile publice pentru obţinerea de facilităţi/măsuri de sprijin ori în relaţiile comerciale, în condiţiile legii”.

 

În 2018, firma a raportat pierderi nete de aproape o jumătate de milion de lei, la o cifră de afaceri netă de aproape 31 de milioane de lei.

 

Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here