INIȚIATIVĂ – „Casa Prințului Charles” din satul maramureșean Breb își deschide porțile pentru vizitatori cu prilejul Anului European al Patrimoniului Cultural

0
2372

IDENTITATE CULTURALĂ. În perioada 24-27 mai şi 1-3 iunie, cu prilejul aniversării pentru prima dată a Anului European al Patrimoniului Cultural, mai mulți proprietari de palate, conace şi alte spaţii de patrimoniu salvate prin iniţiative private își deschid porţile vizitatorilor, multe dintre ele pentru prima dată, atât de comunitate, cât şi de cei curioşi să descopere o parte din identitatea culturală europeană mai puţin vizibilă decât edificiile aflate în circuitul public.

 

Printre sutele de case, castele şi alte spaţii de patrimoniu aflate în proprietate privată din 18 ţări europene, a răspuns inițiativei Asociaţiei European Historic Houses și a Coaliţiei “Castel în Transilvania” și o casă din Maramureș, cea situată în satul Breb, la numărul 333, și aflată în proprietatea fundației Mihai Eminescu Trust, patronată până în anul 2014 de Prințul Charles.

 

 

 

Casa din Breb poate fi vizitată în perioada 1-3 iunie, conform anunțului făcut de organizatorii evenimentului. Anului European al Patrimoniului Cultural și-a propus și să crească gradul de conştientizare în privinţa contribuţiei aduse societăţii de către proprietarii privaţi ai caselor de patrimoniu.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here