INFRASTRUCTURĂ SPORTIVĂ – Investiție de 58.000 de euro într-un nou teren de sport în Șomcuta Mare

0
442

INVESTIȚIE. În orașul maramureșean Șomcuta Mare, după finalizarea construcției stadionului (care a durat aproape opt ani) – echipa locală, Progresul, activează în liga a IV-a -, se va investi într-o nouă bază sportivă. Autoritățile publice locale au anunțat edificarea unui teren de sport multifuncțional, cu gazon sintetic.

 

Noua bază sportivă, care va beneficia și de nocturnă, va fi amplasată în intravilanul orașului, pe strada Republicii, în incinta Școlii generale nr. 1 (în prezent, școala cu clase I-IV nu are niciun teren de sport) și a fost introdus în strategia de dezvoltare locală, considerându-se că va contribui la încurajarea practicării activităților sportive (tenis de câmp, handbal, baschet și mini-fotbal) de tinerii din oraș.

 

Investiția se va face pe un teren în suprafață de peste 4.200 de metri pătrați și este estimată la aproximativ 58.000 de euro (din care construcția și montajul sunt estimate la peste 47.000 de euro), durata de execuție fiind de un an. Aproape întreaga investiție (49.000 de euro) este eligibilă pentru finanțare de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, prin FEADR (finanțarea din partea bugetului local este cuantificată la aproximativ 9.000 de euro).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here