INFRASTRUCTURĂ – În Baia Mare, începe montarea primelor 6 stații pentru încărcare destinate vehiculelor electrice

0
491

VEHICULE ELECTRICE. Municipalitatea Băii Mari va instala în zonele cu trafic intens din oraş 9 staţii pentru încărcare destinate vehiculelor electrice, pentru primele 6 dintre acestea fiind eliberată deja autorizație de construire.

 

Proiectul prevede o investiție totală de aproape 2,5 milioane de lei (exact: 2.480.857,33 lei, sumă care include TVA), din care aproape 66% sunt fonduri nerambursabile (din bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu), iar contribuția municipalității este de o treime, adică 834.044,05 lei (sumă compusă din contribuția de 28,45% și cheltuielile neeligibile).

 

Cele 9 stații de reîncărcare vor avea câte două prize de alimentare și primele 6 vor fi amplasate pe străzile Serelor, Gheorghe Șincai, Minerilor și Bernard Shaw și bulevardele Decebal și Independenței. Valoarea totală a montării și alimentării cu energie electrică a primelor 6 stații de încărcare este de 205.779 lei.

 

Motivația creării unei infrastructuri de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Baia Mare a fost explicată de primarul Cătălin Cherecheș prin intenția de a achiziționa pentru Primărie “autoturisme care să poată utiliza energia electrică”, fapt care să contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi.

 

Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here