INFRASTRUCTURĂ – Cine va executa o investiție de peste 22 de milioane de lei în comuna maramureșeană Dumbrăvița

0
3157

DUMBRĂVIȚA. Administrația locală din comuna maramureșeană Dumbrăvița a semnat luni, 22 august 2022, un contract în valoare de peste 22 milioane de lei (exact: 22.076.911,70 lei, sumă care include TVA) cu asocierea de firme băimărene Chilia SRL & Construct CDP SRL, contract care vizează proiectarea și execuția modernizării a 18,21 km de drumuri comunale și străzi.

 

Lucrările includ reabilitări pe tronsoane din 5 drumuri comunale (DC49A, DC31, DC 27 – Pășune, DCI 07, DC23) și 21 de străzi în satele comunei (suprafața totală de carosabil care va fi reabilitată este de peste 63.500 mp). De asemenea, contractul prevede amenajarea unor segmente de drumuri laterale și accese, a șanțurilor (cu podețe tubulare) și montarea unor parapeți și a trei puțuri drenante.

 

Pentru a câștiga licitația, la care au ofertat cinci firme/asocieri, Chilia & Construct CDP au ofertat cu circa 1 milion de lei sub prețul maxim estimat de beneficiar (contractul a fost atricuit pe criteriul Cel mai mic preț).

 

Cine sunt câștigătorii

 

Chilia SRL activează pe piața economică locală din anul 1993, fiind fondată de Petru Tamas (și acum asociat majoritar, cu 55,58% – asociat minoritar fiind Bogdan Răzvan Tamas, cu 44,42%), și deține o stație de betoane (în Baia Mare) și o stație de sortare a balastului (în Lucăcești / Mireșu Mare).

 

Inițial axată exclusiv pe producția betonului și a agregatelor de balastieră, începând din 2014 firma a intrat și pe sectorul execuției de drumuri și poduri. În 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 23,45 milioane de lei (record în istoria economică a societății) și un profit net de 1,54 milioane de lei obținut cu 50 de angajați.

 

Firma Construct CDP din Baia Mare este controlată de inginerul Radu Vasile Cot și este specializată pe activități de inginerie și consultanță tehnică, iar anul trecut a raportat o cifră de afaceri 3,2 milioane de lei, un profit net de 1,31 milioane de lei realizat cu 12 angajați.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here