ÎNFRÂNȚI, DAR VICTORIOȘI – Campioana en-titre Știința Baia Mare a pierdut la Timișoara, dar a încheiat play-off-ul pe locul 1: urmează semifinala de la Baia Mare, tot cu Timișoara

0
557

LIGA NAȚIONALĂ – PLAY OFF. Sâmbătă, 8 octombrie 2022, pe Stadionul ”Gheorghe Răşcanu” din Timişoara, în ultimul meci al play-off-ului Ligii Naționale de rugby, SCM USV Timişoara a câștigat, cu 29-15 (22-3), partida cu campioana en-titre CSM Ştiinţa Baia Mare. Meciul a opus echipele clasate în play-off pe locurile 4 (Timișoara) și 1 (Baia Mare).

 

Meciul a fost unul fără nicio miză, disputându-se la o zi după celălalt meci din ultima etapă a play-off-ului, în care CSA Steaua Bucureşti a învins-o dramatic pe CS Dinamo Bucureşti, cu scorul de 23-22 (13-15), consfințind astfel clasamentul final al play-off-ului indiferent de rezultatul partidei de la Timișoara: 1. CSM Știința Baia Mare (18 puncte înaintea ultimului meci – tot cu atâtea a rămas), 2. Steaua București (17 puncte), 3. Dinamo București (15 puncte), 4. SCM Timișoara (4 puncte înaintea ultimului meci, 9 puncte la finalul play-off-ului).

 

Practic, în semifinalele Ligii Naționale, care se vor disputa în 26 noiembrie, meciurile vor fi: Știința Baia Mare – SCM Timișoara, Steaua București – Dinamo București (primele echipe fiind gazde/organizatoare, așadar semifinalele se joacă la Baia Mare și București), învingătoarele urmând să-și dispute finala (în 3 decembrie 2022) și titlul de campioană națională ediția 2022. În precedentul meci dintre Știința și Timișoara desfășurat la Baia Mare, în 27 august 2022, gazdele s-au impus cu 38-27.

 

Antrenorul băimărenilor, Eugen Apjok, a început partida cu o echipă în care a introdus mai mulți jucători care au evoluat mai puțin, odihnind o parte dintre titulari. Iată primul 15 al campioanei: Paul Popoaia, Kefentse Mahlo, Sikuea Taliauli, Sione Fakaosilea, Adrian Apostol, Nikau Murray, Vlăduț Bocăneț, James Scott, Mădălin Țală, Domițian Mureșan, Marius Dănilă, Ștefan Iancu, Alexandru Alexe, Andrei Pricopie, Florian Roșu (cpt.).

 

Băimărenii au pierdut partida, însă, ținând cont de lipsa vreunei mize, meciul a părut mai degrabă unul de verificare. Prima repriză a fost dominată de gazde, care au intrat la cabine cu un avantaj care în lipsa minunilor ar fi trebuit să fie liniștitor. Și a fost. 22-3, cu două eseuri (unul transformat), un eseu de penalizare și o lovitură de pedeapsă realizate de timișoreni și cu o lovitură de pedeapsă transformată de băimăreni.

 

Repriza a doua le-a aparținut băimărenilor, care au încercat doar să mai reducă ecartul de 19 puncte stabilit de bănățeni în prima repriză – fapt reușit -, totuși gazdele au reușit să mai marcheze un eseu și în cea de-a doua parte a jocului. La fluierul final, timișoreni, cu 3 eseuri (două transformate), un eseu de penalizare și o lovitură de pedeapsă, iar băimărenii cu două eseuri (unul transformat) și o lovitură de pedeapsă: 29-15 (22-3).

 

Au punctat: Eugen Căpățînă (min. 10, eseu), Tiqe Iliesa (min. 18, eseu), (min. 43, eseu transformat de Vlaicu), un eseu penalizare, Florin Vlaicu (lovitură de pedeapsă, două transformări) / Paul Popoaia (lovitură de pedeapsă), Alexandru Alexe (eseu), Tu-te Grant (eseu, o transformare).

 

Acum, în Liga Națională urmează pentru Știința Baia Mare ultimele două meciuri (sperăm că ultimul e finala mare, pentru un nou titlu de campioană).

 

* Foto: @FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here