ÎNFRÂNTE ÎN FAȚA PROPRIILOR SUPORTERI – Minaur a pierdut la Baia Mare cu HC Zalău, echipă care se luptă pentru salvarea de la retrogradare

0
1623

LIGA I HANDBAL FEMININ. Marți, 16 mai 2023, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 25-a (penultima) a Ligii I la handbal feminin, Minaur Baia Mare a pierdut, cu 27-35 (16-20), partida cu HC Zalău. Meciul, arbitrat de Ciprian Popa din Galați și Ionuț Velișca din Buzău, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 7 (Baia Mare) și 12 (Zalău).

 

Minaur a pornit cu prima șansă în această ultimă partidă din actuala ediție de campionat susținută în fața propriilor suporteri, nu doar datorită locului ocupat în clasament, ci și al rezultatelor directe, băimărencele câștigând ultimele 5 confruntări cu zălăuancele. Totuși Minaur venea după 5 meciuri fără victorie (4 înfrângeri și un egal) și fără nicio șansă de mai putea urca în clasament (doar coborî), după un parcurs dezamăgitor care le situează la jumătatea primei divizii valorice a handbalului feminin.

 

În schimb, HC Zalău era motivată să obțină un rezultat pozitiv, după ce etapa trecută a ieșit din zona retrogradării directe (în urma unui parcurs cu 2 victorii, un egal și 2 înfrângeri în ultimele 5 meciuri) și o eventuală victorie îi crea certitudinea calificării la barajul pentru menţinerea în Liga I. În meciul tur, la Zalău, băimărencele au câștigat clar, cu 24-30.

 

După 10 minute de tatonare (6-6), oaspetele au început distanțarea în fața unei echipe băimărene total demotivate, care a jucat aproape fără apărare (până la final, zălăuancele au tras de 42 de ori la poartă, marcând de 35 de ori, doar 7 șuturi putând fi salvate de portarii Minaurului). Prima parte a meciului, în care HC Zalău a condus și cu 5 goluri avans, prefigura deja noua înfrângere, a 5-a în ultimele 5 meciuri, a echipei Minaur: 16-20.

 

În repriza a doua, după 4 minute fără gol (de ambele părți), oaspetele se desprind din nou la 5 și apoi la 6 goluri, după golurile lui Bujor și Berbece. Minaur a marcat primul gol din repriză după 7 minute (prin Cavlovic, de pe semicerc), însă n-au pus niciun moment în pericol previzibila soartă a partidei, zălăuancele dinstanțându-se în min. 49 la 7 goluri diferență. Tănăsie și Ujkic au redus temporar din rușine, dar până la final oaspetele s-au impus cu o diferență de 8 goluri: 27-35.

 

Pentru Minaur au înscris: Tănăsie (9 goluri), Ujkic și Țîrle (câte 4 goluri), Popa (3 goluri), Cazanga și Vujovic (câte 2 goluri), Cavlovic și Popescu (câte 1 gol). De la oaspete s-au remarcat Stamin (8 goluri), Mihart și Bujor (câte 5 goluri), Lazic, Berbece și Naumenko (câte 4 goluri) – portarul Teodorescu a avut 10 intervenții salvatoare.

 

În urma înfrângerii, Minaur a căzut pe locul 8, în jumătatea inferioară a clasamentului, conform valorii dovedite în această ediție de campionat. Din fericire pentru toată lumea mai este doar o etapă și se încheie calvarul de a juca handbal. În etapa a 26-a, vineri, 26 mai, Minaur joacă în deplasare, cu SCM Râmnicu Vâlcea (loc 6).

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here