ÎNFRÂNTE ACASĂ – Vicecampioana Minaur Baia Mare, învinsă categoric pe teren propriu de Dunărea Brăila, echipă clasată pe locul 8 în ediția precedentă

0
398

HANDBAL FEMININ. Vicecampioana Minaur Baia Mare a pierdut sâmbătă, 11 septembrie 2021, pe teren propriu, meciul cu HC Dacia Unirea Brăila, echipă clasată pe locul 8 în ediția precedentă de campionat. Scorul final al partidei: 23-27 (9-14). Meciul a contat pentru etapa a 2-a a ediției 2021-2022 a Ligii naționale de handbal feminin.

 

În prima etapă, băimărencele au pierdut, în deplasare, cu 30-24 (16-11), meciul cu CS Măgura Cisnădie, echipă clasată pe locul 5 în precedenta ediție a campionatului. În acest moment, vicecampiona este pe penultimul loc al Ligii naționale, depășind-o (la golaveraj) doar pe nou-promovata CSM Deva.

 

Până în min. 13, băimărencele au reușit să se mențină în plasa oaspetelor (5-5), însă apoi brăilencele s-au distanțat treptat, prin prestațiile norvegiencei Amanda Maria Kurtović (fostul inter de la CSM București), Ștefania Epureanu și brazilianca Ana Paula Rodrigues-Belo, la capătul primelor 30 de minute Dunărea având un avantaj de 5 goluri pe tabela de marcaj: 9-14.

 

În repriza a doua, optimiștii au sperat până în min. 45 la o întoarcere de rezultat, după golul lui Polocoșer tabela indicând 19-20. Însă au fost doar speranțe deșarte, Dunărea a înscris în 9 minute 4 goluri fără să primească vreunul și s-a distanțat din nou la 5 goluri (min. 54, 19-24), avantaj confortabil pentru cele 6 minute care mai erau de jucat. Minaur a forțat pe final, cu Gomez, Fujita, Burlachenko și Tănăsie în postură de marcatoare, dar nici Dunărea n-a rpmas datoare tabelei de marcaj, care la final a indicat 23-27 (9-14).

 

Pentru Minaur au marcat: Fujita (7 goluri – din nou cea mai bună marcatoare a băimărencelor), Tănăsie și Polocoșer (câte 5 goluri), Burlachenko (3 goluri), Zych (2 goluri), Gomes Barbosa (1 gol). De la învingătoare s-au remarcat Kurtovic (9 goluri), Rodrigues Belo (4 goluri), Quintino Ribeiro, Ramirez și Fais Munhoz Araujo (câte 3 goluri), portarul Șerban (13 intervenții salvatoare). În etapa a treia, în 25 septembrie, Minaur joacă în deplasare, cu CSM Slatina.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here