ÎNFRÂNGERE RUȘINOASĂ – Progresul Șomcuta Mare, surclasată pe teren propriu de CSM Satu Mare în Cupa României

0
422

FOTBAL – CUPA ROMÂNIEI. Miercuri, 17 august 2022, la Baza Sportivă din Șomcuta Mare, în meci contând pentru turul I al Cupei României, CS Progresul Șomcuta Mare (retrogradată la sfârșitul sezonului trecut în Liga a IV-a) a pierdut, cu 1-12 (0-5), partida cu CSM Satu Mare (Liga a III-a).

 

Ca-ntr-un meci din curtea școlii, care se juca “până la doișpe și la șase se schimbă porțile”, a fost și meciul de astăzi de la Șomcuta Mare (cu deosebirea că “porțile s-au schimbat la 5” – 0-5). Sigur, diferența de valoare dintre cele două competitoare nu punea la îndoială câștigătoarea, implicit echipa care se va califica în turul II, însă modul în care s-au prezentat maramureșenii nu are nicio scuză. Sătmărenii au stabilit scorul turului (până și juniorii de la Luceafărul Oradea au pierdut “doar” la 7 goluri diferență în meciul cu Crișul Chișeu Criș).

 

Ambele echipe au jucat ultimul meci oficial în 28 mai, în ultima etapă a play-out-ului Ligii a III-a și ambele au pierdut la scor în deplasare (Progresul la SCM Zalău, cu 5-2, iar CSM Satu Mare la Sportul Șimleu Silvaniei, cu 6-3). Însă, spre deosebire de maramureșeni, care, retrogradați în Liga a IV-a (fosta județeană de dinainte de ’90), au pierdut cei mai mulți dintre titulari, sătmărenii s-au întărit și au avut chiar și un cantonament (mă rog, în județul Harghita, la Miercurea Ciuc, dar l-au avut) și două meciuri amicale (cu Oașul Negrești și CSC Sânmartin, niciunul câștigat cu diferența de 11 goluri, cât a fost astăzi, într-un meci oficial).

 

Partida, arbitrată la centru de Victor Hurducaș din Iclod, a semănat cu un antrenament cu public, un public care a fost bucurat de o puzderie de goluri: 13. Pentru oaspeți au înscris 7 din cei 10 jucători de câmp, respectiv Vaida (3 goluri), Barna, Baior și Ziman (câte 2 goluri fiecare), Brata, Micaș și Bura. În urma victoriei, sătmărenii vor încasa 1.000 CSM Satu Mare s-a calificat în turul II al Cupei României, programat în 31 august între cele 38 de echipe calificate din turul I, cărora li se vor alătura ultimele 19 echipe din sezonul precedent de Liga III și o echipă din Liga a II-a.

 

Foto: @Gazeta de Nord-Vest

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here