ÎNFRÂNGERE – Minaur pierde la limită, la Baia Mare, cu Gloria Buzău, după un meci bun pe care l-a avut în mână

0
820

LIGA I HANDBAL FEMININ. Joi, 20 aprilie 2023, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 21-a a Ligii I de handbal feminin, CS Minaur Baia Mare a pierdut, cu 24-25 (12-13), partida cu SCM Gloria Buzău. Meciul, arbitrat de cuplul Alexandru Constantin (București) & Laszlo Gal (Harghita), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 7 (Baia Mare) și 4 (Buzău).

 

În tur, buzoiencele s-au impus cu 31-30, tot oaspetele având avantaj în ultimele 5 meciuri directe: 3-2 (mereu s-a impus echipa gazdă). Meciul a început, firesc, în nota de dominare a oaspetelor, care după primele 10 minute aveau deja un avantaj de 3 goluri (min. 10, 3-6) – față de gazde, care au părut a miza/a aștepta totul de la Vujovic, oaspetele aveau deja 5 jucătoare pe lista marcatoarelor.

 

Până la jumătatea reprizei, băimărencele reușesc să reducă diferența la două goluri (min. 15, 6-8), dar, mai important, să-și asume aruncări la poartă, fapt care a egalat lista marcatoarelor (câte 5 de fiecare parte). Începe să joace și Minaur, trezind și publicul la viață, și egalează la 9 (min. 19, gol Ujkic). Se intră în ultimele 5 minute ale primei reprize cu 10-11 pe tabela de marcaj. Tănăsie egalează din 7 metri (min. 27, 11-11). Cum se simte pivotul Burlachenko pe semicercul fostei sale echipe? Fosta căpitană a Minaurului din sezonul precedent a marcat un singur gol în prima repriză (în min. 28), dar repriza se încheie cu oaspetele în ușor avantaj: 12-13.

 

În repriza a doua cu buzoiencele în atac și se distanțează la două goluri (a marcat extrema dreaptă Moroianu), dar Cazanga reface diferența de la pauză din 7 metri, apoi pivorul Țîrle egalează din nou (14-14, min. 33) și devine cea mai eficientă băimărenacă, iar Popa le aduce pe gazde în avantaj: 15-14 (min. 34). Început perfect de repriză pentru Minaur, care joacă mult mai combinativ și mai în viteză decât adversara (suprinzător pentru ce au arătat până acum cele două echipe). După primele 10 minute ale celei de-a doua repriză, 17-16 pentru Minaur (gol Cazanga de la 9 metri, în vinclul din stânga lui Batinovic).

 

Prima jumătate a reprizei se încheie la scorul 19-17 (se accidentează Cazanga la golul al 19-lea, marcat de pe inter dreapta – are deja 6 goluri înscrise). Buzăul joacă lent, previzibil, bătrânește. Nu reușește să găsească soluții să tragă la poartă, Minaur se închide bine în apărare, dirijate de Popescu și Mițicuș. Băimărencele marchează de pe toate posturile, mai puțin extremele (până și Tănăsie – extremă stângă – marchează de pe pivot). Enache (Minaur) are 8 intervenții salvatoare, procentaj de 32%.

 

Mai sunt 10 minute, scor 22-19. Popa e eliminată, ne apărăm în inferioritate, dar Burlacheko ratează de la linia de 6 metri singură cu Enache (parează portarul Minaurului). Mai sunt 8 minute, antrenorul Fotonea cere time-out (este 22-20 și Minaur e în atac – jucăm fără portar). Cazanga trage în blocaj, dar e faultată. Marchează internaționala senegaleză Fanta Keïta de pe semicerc: 22-21. În min. 55, oaspetele egalează din 7 metri (gol Iuganu): 22-22.

 

Va fi un final de luptă. Cazanga trage, dar când în blocaj, când în portarul Batinovic. Apoi o faultează pe Keïta și e eliminată. 7 metri pentru Buzău, apără Enache sau ratează Iuganu. Însă la faza următoare, aceeași Iuganu înscrie de pe extrema stângă (22-23) și Fotonea cere din nou time-out. S-au trezit buzoiencele. Dziyana Ilyina (centru din Belarus) obține 7 metri și Burlachenko înscrie pentru oaspete: 22-24. Tănăsie reduce diferența (de pe extremă, în sfârșit). Oaspetele  înscriu prin Dziyana Ilyina, marchează și Popa, dar e prea târziu pentru a mai întoarce meciul și câștigă cu 24-25.

 

Un meci (poate primul) pierdut nemeritat de Minaur, mai agresivă și combinativă în ansamblu, dar cu suflul pierdut la final. Pentru Minaur au marcat Tănăsie (7 goluri), Cazanga (6 goluri), Țîrle (4 goluri), Tudor și Popa (câte 2 goluri), Popescu, Vujovic și Ujkic (câte 1 gol). Portarul Enache – 11 parade salvatoare (procentaj 33%). De la oaspete s-au remarcat Iuganu (7 goluri), Ilyina (5 goluri), Keïta (4 goluri) și portarul Batinovic (8 intervenții salvatoare).

 

În urma înfrângerii, Minaur rămâne pe locul 7 și joacă, în etapa a 22-a, la București, cu Rapid (meciul e programat în 26 aprilie) – aparent, misiune imposibilă.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here