ÎNFRÂNGERE FRUSTRANTĂ – Știința Explorări a pierdut meciul tur din sferturile de finală ale Cupei României: returul cu SCM Zalău, în ianuarie, la Baia Mare

0
216

VOLEI – CUPA ROMÂNIEI. În prima manșă din sferturile de finală ale Cupei României la volei masculin, la Zalău, echipa locală SCM Zalău a învins în minim de seturi, 3-0 (27-25, 25-21, 26-24), Știința Explorări Baia Mare.

 

În pofida scorului înregistrat la final, partida arbitrată de clujenii Nicolae Cristea și Mircea Rus a fost echilibrată și extrem de disputată, la capătul ei oaspeții păstrând frustrarea de a nu reuși să câștige măcar un set, fapt pe care l-ar fi meritat după cum s-au desfășurat ostilitățile, în două din cele trei seturi vicecampioana națională impunându-se cu dificultate, în urma prelungirilor.

 

Deși în pauza competițională (la Cupa Explorări), dar și în turul campionatului, zălăuanii s-au impus la Baia Mare, oaspeții, calificați în sferturile de finală după dubla cu CSU UV Timișoara, au venit pe terenul vicecampioanei deciși să producă surpriza și să profite de forma mai slabă a SCM-ului (care are un șir de 4 înfrângeri în campionat, unde a coborât pe locul 9, în spatele băimărenilor).

 

Încă din primul set, Explorări a avut șansa de a-l încheia în trimf, având minge de set, însă până la urmă SCM s-a impus în prelungiri, cu 29-27. Băimărenii au mai bine și al doilea set, având un avantaj de 4 puncte (5-9), însă gazdele au revenit până la jumătatea setului și au echilibrat situația (12-11), un echilibru care s-a păstrat până spre ultima parte, când zălăuanii au fost mai inspirați în atac și au câștigat (25-21).

 

Ultimul set s-a desfășurat după un scenariu diferit de primele două, cu gazdele în avantaj în prima parte și cu băimărenii revenind și preluând conducerea în a doua jumătate (15-16). Și în acest set, însă, vicecampioana a reușit să câștige, în prelungiri, cu 26-24, în urma unui blocaj decisiv a lui Mihălescu.

 

Pentru Explorări au punctat Klochko (10 puncte – un blocaj decisiv), Moreira (8 puncte – un blocaj decisiv), Tarța (6 puncte – 2 blocaje decisive), Aldea (4 puncte – două blocaje decisive), Taboada (3 puncte – un as), Dragomir (3 puncte), Silvășan-Pașca (2 puncte). De la învingători s-au remarcat Minic (15 puncte – un blocaj, un as), Bălean (10p – un as), Palacios (9 puncte – 4 blocaje, un as), Mihălescu (6 puncte – un blocaj, 2 ași), Cuciureanu (6 puncte – un blocaj, 2 ași).

 

Meciul retur este programat la Baia Mare, în 19 ianuarie 2022 – până atunci, meciuri de campionat: sâmbătă, 27 noiembrie 2021, în etapa a 8-a, Explorări joacă la București, cu CS Olimpia Titanii.

 

* Foto: @Sportul Sălăjean

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here