ÎNFRÂNGERE – CSM Sighetu Marmației a pierdut în satul bistrițean Feldru, cu o echipă de Liga a IV-a, primul meci din faza regională a Cupei României

0
650

CUPA ROMÂNIEI 2022-2023. Miercuri, 6 iulie 2022, la Baza Sportivă din satul bistrițean Feldru, meci contând pentru etapa Regională a Cupei României – Regiunea 2 Nord-Vest, Grupa 1, echipa de Liga a IV-a AS Someşul Feldru 1954 (câștigătoarea fazei pe județul Bistrița-Năsăud) a fost câștigat, cu 3-1 (1-0), de CSM Sighetu Marmaţiei (câștigătoarea fazei pe județul Maramureș, echipă promovată în Liga a III-a).

 

La stadionul din Feldru – îl putem numi așa, are chiar și o tribună acoperită cu folii de tablă, închisă cu lemn și cu un slogan optimist „Liga 1” – suprafața de joc (veți vedea de ce nu scriu “gazonul”) a cedat în fața vremii. Terenul, tipic de Liga a IV-a, nesurprinzător pentru cunoscători, îndreptat cu buldozerul (la proproiu), era cât de cât cosit (sau păscut) înaintea jocului, dar cu iarba pârjolită, de parcă erau așteptați tătarii, nu sighetenii.

 

Asta în pofida eforturilor reale ale gazdelor, care au udat terenul toată săptămâna, pentru că și-n satul Feldru “seceta a ucis orice boare de vânt” (Nicolae Labiș). Mai ales că mâine, joi, 7 iulie, pe spațiul unde cei din Feldru i-au învins pe sigheteni are loc un eveniment al cultului penticostal. Deci, s-a încercat, dar atât (cât se vede în fotografie) s-a putut.

 

Sigur, asta nu știrbește cu nimic performața gazdelor, Someșul Fedru (locul 3 în Liga a IV-a din Bistrița-Năsăud) calificându-se “istoric” (citat) în această fază a competiției după ce au dispus în finala județeană Silvicultorul Maieru (echipă promovată în Liga a III-a), după 11 metri (cu 5-4), evenimentul fiind sponsorizat de o… spălătorie de covoare locală, care a oferit 20% reducere la spălarea covoarelor tuturor suporterilor care și-au dovedit prezența la finală printr-un selfie.

 

După un autogol al sighenenilor, înscris la începutul ultimei treimi a primei reprize, scor cu care s-a intrat la vestiare (existau), a doua parte a jocului în loc să fie la discreția oaspeților din Liga a III-a a fost o concretizare a eșecului. Însă în min. 63, gazdele s-au distanțat pe tabela de marcaj (2-0) și, în pofida presiunii sighetenilor, meciul s-a încheiat cu 3-1 (1-0) pentru Someșul Feldru,.

 

Sighetenii rămân la mâna sălăjenilor de la Rapid Jibou, care ar trebui să învingă gazdele de astăzi pentru ca CSM Sighetu Marmației să aibă șansa clasării pe locul 1 al Grupei, singurul care asigură continuitate în competiție. Dacă Rapid Jibou – Someșul Feldru se încheie la egalitate (deja a fost anunțată disponibilizarea unui autocar pentru a-i transporta gratuit pe suporterii din Feldru la Jibou), echipa de Liga a IV-a din Bistrița-Năsăud se califică în finala regională, indiferent de rezultatul meciului de la Sighet, dintre CSM și Rapid Jibou.

 

* Foto: @CSM Sighetu Marmației

 

Cătălin VISCHI, Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here