ÎNFRÂNGERE CATEGORICĂ – CSM Sighetu Marmației a pierdut pe terenul liderului seriei și se pregătesc de play-out, după ultimul joc al sezonului regular

0
512

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 18 martie 2023, pe Stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, în meci contând pentru etapa a 17-a Seria a 10-a Liga a III-a fotbal, FC Bihor Oradea a învins, cu 4-0 (2-0), echipa CSM Sighetu Marmaţiei. Partida, condusă la centru de Narcis Bodocan din Cluj-Napoca, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 1 (Bihor) și 7 (Sighetu Marmației).

 

Liderul seriei, beneficiară a unui buget și sprijin administrativ semnificativ, dar și a unei infrastructuri sportive cum nu au multe echipe de Liga a II-a, implicit cu obiectiv calificarea, a pornit din postură de mare favorită. La Oradea, 13 grade Celsius la ora meciului, soare, teren impecabil, așadar toate condițiile pentru un meci de fotbal bun.

 

Antrenorul Adrian Iencsi (CSM Sighetu Marmației) a început partida cu următorul 11: Cebotari – Catrina, Gherman, Dunca, Ardelean – Deivid, Dat, Tutuța, Novoselenszki – Pop, Sebastian Serediuc.

 

Gazdele au deschis repede scorul, în min. 13, după un penalty acordat de arbitrul Bodocan, prin mijlocașul dreapta Tiberiu Serediuc (30 de ani, venit în februarie 2023 de la echipa de Liga a II-a Unirea Slobozia, jucător cu 159 de meciuri și 12 goluri în prima ligă – a jucat la Concordia Chiajna, FC Botoșani și Hermannstadt). Apoi, spre finalul primei reprize, în min. 42, bihorenii s-au desprins pe tabela de marcaj după pătrunderea pe extrema stângă a căpitanului Alex Hosu, care, rpmas singur cu Cebotari, l-a învins pe portarul sighetenilor din apropiere, cu un șut plasat la colțul din dreapta (imparabil). S-a intrat la vestiare cu scorul 2-0.

 

Nici repriza a doua nu a început bine pentru oaspeți, fundașul Andrei Gal marcând în min. 50 golul care a dus partida la scor de forfait: 3-0. Gal s-a accidentat și a ieșit de pe teren. Totuși, bihorenii au mai jucat vreo 3 minute în inferioritate, abia în min. 55 antrenorul făcând o dublă schimbare, Popa în locul accidentatului Gal și Sergiu Jurj în locul căpitanului și marcatorului celui de-al doilea gol, Hosu.

 

În replică, Iencsi îl înlocuiește pe Deivid cu Djamal Amrichate (jucător de naționalitate franceză venit în februarie 2023 de la  echipa de Liga a IV-a Oașul Negrești Oaș). În min. 64, antrenorul gazdelor face din nou o dublă schimbare, îi scoate pe Popa și Petruș și îi introduce pe teren pe Drăgan și Andrei Hosu.

 

În min. 72, iese Gheorghiță (FC Bihor) și intră Chiplea, iar Iencsi face trei schimbări deodată, introducându-i pe teren pe Bumbar, Pătrășcan și Caba, iar în min. 79 și pe Gherman (ultima schimbare). Însă nici n-a apucat Gherman să facă 10 pași că micuțul și experimentatul mijlocaș Serediuc a dus scorul la 4-0, printr-un șut din poziție centrală, de la circa 18 metri, în dreapta lui Cebotari. Cam multe goluri încasează sighetenii, ținând cont că sunt antrenați de un fost fundaș internațional (au în acest moment cea mai slabă apărare din serie).

 

FC Bihor Oradea – CSM Sighetu Marmației: 4-0 (2-0), au marcat Tiberiu Serediuc (min. 13 – penalty, min. 80), Marius Alexandru Hosu (min. 42), Andrei Gal (min. 50).

 

În urma înfrângerii, sighetenii rămân pe locul 7 în clasamentul Seriei a 10-a. În etapa următoare, a 18-a (ultima a sezonului regular), programată în 25 martie, de la ora 15.00, CSM  Sighetu Marmației joacă pe teren propriu cu CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei (înaintea acestei etape clasată pe locul 9, penultimul).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here