INFRACȚIUNI – Lemn în valoare de 586.000 de lei, confiscat într-o acţiune polițienească desfășurată în Maramureş

0
94

CONTROL FORESTIER. O cantitate de aproape 2.400 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 586.000 de lei, a fost confiscată într-o acţiune desfășurată timp de cinci zile în judeţul Maramureş.

 

Acțiunea a fost instrumentată de poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică – Serviciul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul a 13 inspectorate de poliţie judeţene (Maramureş, Suceava, Neamţ, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Hunedoara, Cluj, Argeş, Alba, Covasna, Vrancea, Braşov şi Sibiu) și a specialiştilor silvici din nouă Gărzi Forestiere (Cluj, Suceava, Focşani, Ploieşti, Braşov, Bucureşti, Vâlcea, Oradea şi Timişoara) și cu suportul Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI.

 

În urma verificării a cinci ocoale silvice şi a activităţii a 15 agenţi economici cu obiect de activitate în domeniul forestier, au fost constatate 22 de infracţiuni – cele mai multe constând în tăiere fără drept de arbori (nouă) şi furt de arbori (şase) – și au fost aplicate 63 de amenzi în valoare totală de peste 220.000 de lei.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ