INFRACȚIUNI – Lemn în valoare de 586.000 de lei, confiscat într-o acţiune polițienească desfășurată în Maramureş

0
206

CONTROL FORESTIER. O cantitate de aproape 2.400 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 586.000 de lei, a fost confiscată într-o acţiune desfășurată timp de cinci zile în judeţul Maramureş.

 

Acțiunea a fost instrumentată de poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică – Serviciul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul a 13 inspectorate de poliţie judeţene (Maramureş, Suceava, Neamţ, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Hunedoara, Cluj, Argeş, Alba, Covasna, Vrancea, Braşov şi Sibiu) și a specialiştilor silvici din nouă Gărzi Forestiere (Cluj, Suceava, Focşani, Ploieşti, Braşov, Bucureşti, Vâlcea, Oradea şi Timişoara) și cu suportul Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI.

 

În urma verificării a cinci ocoale silvice şi a activităţii a 15 agenţi economici cu obiect de activitate în domeniul forestier, au fost constatate 22 de infracţiuni – cele mai multe constând în tăiere fără drept de arbori (nouă) şi furt de arbori (şase) – și au fost aplicate 63 de amenzi în valoare totală de peste 220.000 de lei.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here